Igauņi labo militārās sagatavotības trūkumus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijā noslēgušās liela mēroga starptautiskās mācības "Pavasara vētra-2016", un jau pēc nedēļas sāksies nākamās – Saber Strike.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Vakar noslēdzās vērienīgās starptautiskās mācības "Pavasara vētra-2016", kas Igaunijā notika no 2. līdz 19. maijam, informēja Igaunijas Aizsardzības spēku galvenā štāba pārstāvis.

Международные военные учения Kevadtorm в Эстонии. - Sputnik Latvija
NATO karavīri Igaunijā var kļūt par ĀCM pārnēsātājiem

Mācības "Pavasara vētra-2016" notika Veru, Valgas, Tartu, Viljandu un Pelvas apriņķī netālu no Krievijas robežas. Mācībās piedalījās vairāk nekā 6 tūkstoši karavīru, kuru vidū bija 1,5 tūkstoši sabiedroto – NATO dalībvalstu pārstāvju. "Pavasara vētra" kļuva par lielākajām mācībām šogad.

Igaunijas bruņoto spēku komandieris ģenerālis Riho Terrass, uzstājoties svinīgajā pasākumā lidostā Ridali, pateicās manevru dalībniekiem un atzīmēja, ka Igaunijai jāorganizē dažādas militārās mācības, jo tas dod iespēju konstatēt un novērst militārās sagatavotības trūkumus.

"Pateicos visiem 12 valstu karavīriem un virsniekiem, kuri kopā ar mums Dienvidigaunijas mežos un laukos cīnījās, atpūtās un centās apgūt pēc iespējas vairāk," – paziņoja klātesošajiem Terrass.

Солдаты НАТО на полигоне Адажи во время учений - Sputnik Latvija
FT: NATO nejutās droši Austrumeiropā
Kopumā mācībās piedalījās 12 valstu karavīri: motorizētās kājnieku brigādes no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, ASV, Lielbritānijas, Vācijas, Nīderlandes, pretgaisa aizsardzības vienība no Polijas, snaiperu grupa no Kanādas, štāba virsnieki no Somijas, Beļģijas un Ukrainas.

Mācību gaitā debesīs virs Igaunijas pacēlās amerikāņu iznīcinātāji F15 un helikopteri CH-47 Chinook, konvertoplāni V-22 Osprey, Polijas GKS iznīcinātāji Su-22, portugāļu iznīcinātāji F16, kā arī Eurofighter Typhoon no Lielbritānijas, kuri aprīļa beigās sāka darbu Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā un dislocēti Emari aviobāzē pie Tallinas.

Jau 27. maijā Igaunijā sāksies nākamās mācības – ASV vadībā noritēs Saber Strike. Karaspēks tiks nogādāts Igaunijā kopā ar tehniku no Vācijas, pārvarot vairāk nekā 2 tūkstošus kilometru.

Ziņu lente
0