Video

Māra Liepas "Lēciens mūžībā"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tbilisi atklāta izstāde, kas veltīta Latvijas baletdejotāja, pedagoga un aktiera Māra Liepas 80. dzimšanas dienai. Sputnik video ierakstā redzams, kā Gruzijas galvaspilsētā norit svinīgais pasākums.

Tbilisi Mākslas pilī norit izstāde, kas veltīta Latvijas baletdejotāja, pedagoga un aktiera Māra Liepas 80. dzimšanas dienai, raksta Sputnik Gruzija.

Izstādē ar nosaukumu "Māris Liepa: lēciens mūžībā" būs apskatāmas unikālas slavenā dejotāja fotogrāfijas un skatuves tērpi. Pasākumu organizēja Tbilisi mērija.

Māris Rūdolfs Liepa ir dzimis 1936. gada 27. jūlijā Rīgā un 20 gadu laikā pārcēlās uz Maskavu, kur dejoja Staņislavska un Nemiroviča-Dančenko vārdā nosauktajā Muzikālajā teātrī un Lielajā teātrī. Uz Lielā teātra skatuves dejotājs ir izpildījis galvenās vīrieša partijas izrādēs "Romeo un Džuljeta", "Spartaks", "Žizele", "Pelnrušķīte" un daudzos citos iestudējumos.

Народный артист РСФСР Марис Лиепа - Sputnik Latvija
Tbilisi atklāta Mārim Liepai veltīta izstāde

Māris Liepa bija Maskavas Horeogrāfijas skolas pasniedzējs, iestudēja skatuves kustības un dejas. 1970.-80. gados Liepa piedalījās vairāku dramatisku filmu uzņemšanā. 1970. gadā par mākslinieka daiļradi tika uzņemta dokumentālā filma "Māris Liepa".

Māris Liepa bija dažādu starptautisku godalgu un apbalvojumu laureāts. Viņš saņēmis Staņislavska medaļu par meistarību Spartaka lomā, Ļeņina prēmiju — par Krasa partiju "Spartakā", Tautu draudzības ordeni un Parīzes Deju akadēmijas Mariusa Petipā vārdā nosaukto prēmiju.

1989. gada 26. martā Māris Liepa aizgāja viņsaulē. Viņš apglabāts Vagaņkovas kapsētā Maskavā. Viņa piemiņai veltītā izstāde Tbilisi ilgs līdz 24. maijam.

Ziņu lente
0