Latvijas iedzīvotāju pazudušajā lidmašīnā A320 EgyptAir nav

© REUTERS / Christian HartmannАвиакомпания EgyptAir в аэропорту Шарля де Голля в Париже
Авиакомпания EgyptAir в аэропорту Шарля де Голля в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ārlietu ministrijas preses dienests vēsta, ka EgyptAir lidmašīnas pasažieru vidū nav bijis neviena Latvijas iedzīvotāja.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Latvijas ĀM preses sekretārs Raimonds Jansons pastāstīja, ka starp aviosabiedrības EgyptAir lidmašīnas Airbus A320 pasažieriem Latvijas iedzīvotāju nebija. Lidmašīna lidoja no Parīzes uz Kairu un pazuda no dispečeru radaru ekrāniem.

Самолет авиакомпании EgyptAir - Sputnik Latvija
EgyptAir lidmašīna pazudusi no radariem 11 tūkstošu metru augstumā

"Mūsu konsulārais dienests precizē visus datus. Pēc informācijas, kas šobrīd ir mūsu rīcībā, pasažieru lidmašīnā Airbus A320 Latvijas iedzīvotāju nebija. Dienas laikā mēs vēl pārbaudīsim un precizēsim šo informāciju," — teica Jansons.

Kompānijas Tez Tour Latvia vadītājs Konstantīns Paļgovs paziņoja žurnālistiem, ka arī viņa kompānijas rīcībā esošie dati apliecina, ka tūristi no Latvijas šajā reisā nav devušies.

Aviokompānijas EgyptAir pasažieru lidmašīna, kas lidoja no Parīzes uz Kairu ar reisa numuru MS804, pazudusi no radariem. Tajā atradās 66 cilvēki. Lidmašīna izlidoja no Šarla de Golla lidostas. Aviosabiedrība EgyptAir izveidojusi ārkārtas operatīvo štābu, kurā darbojas visu aviācijas dienestu pārstāvji, lai sekotu situācijai.

Lidmašīnu meklē Vidusjūrā

Aviokompānijā norāda, ka iespējamajā lidmašīnas katastrofas vietā jau ieradušies glābēji.

Laika apstākļi A320 pazušanas rajonā bija labvēlīgi.

Informācijas avots lidostā Grieķijā vēsta, ka lidmašīna nogāzusies jūrā netālu no Karpatos salas, un traģēdija esot notikusi, kad MS804 iegāja Ēģiptes gaisa telpā. Grieķijas Ģenerālā štābā pārstāvji šo informāciju pagaidām nav apstiprinājuši, uzsverot, ka šajā rajonā nav atrastas lidmašīnas daļas.

Ēģiptes premjerministrs neizslēdz terorakta versiju.

Ziņu lente
0