FIB izmeklē iespējamos ASV banku sakarus ar Krievijas "dopinga programmu"

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasДопинг-контроль
Допинг-контроль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmeklētāji meklē cilvēkus, kuri nelikumīgā veidā varētu gūt labumu no šīs shēmas – sportisti, antidopinga dienestu darbinieki, treneri vai Krievijas amatpersonas.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. FIB izmeklē jautājumu par ASV banku iespējamo saikni ar Krievijas "dopinga programmu", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz televīzijas kanālu CBS.

"Amerikāņu izmeklētāji meklē arī cilvēkus, kuri nelikumīgā veidā varētu gūt labumu no šīs shēmas – sportisti, antidopinga dienestu darbinieki, treneri vai Krievijas amatpersonas. Izmeklētāji izvērtē, vai šajā gadījumā nav veikta naudas atmazgāšana, krāpšana, zādzība vai slēgtas noziedzīgas vienošanās," — pauda telekanāls.

Kārtējais dopinga skandāls izraisījās pēc Maskavas antidopinga laboratorijas bijušā vadītāja Grigorija Rodčenkova intervijas, kurā viņš apgalvoja, ka vismaz 15 Soču ziemas Olimpisko spēļu medaļu ieguvēji piedalījušies "dopinga programmā", kuras mērķis bija Krievijas līdera pozīcija pašmāju Olimpiskajās spēlēs 2014. gadā.

Иварс Калвиньш - Sputnik Latvija
Ivars Kalviņš: mildronātu vajag ieteikt, nevis aizliegt

Starptautiskās Olimpiskās komitejas vadītājs Tomass Bahs neizslēdz iespēju, ka Krievijas izlase tiks atstādināta no 2016. gada Olimpiskajām spēlēm, kas notiks Riodežaneiro, ja apsūdzības apstiprināsies. Krievijas Olimpiskā komiteja jau ir apsolījusi Starptautiskās Olimpiskās komitejas locekļiem sniegt palīdzību izmeklēšanā.

Kā ziņots, savu pārbaudi par dopingu Krievijā uzsākusi arī ASV Tieslietu ministrija. Saskaņā ar New York Times datiem, varas iestādes var izvirzīt Krievijas amatpersonām apsūdzību krāpšanā. Pie tam Starptautiskās Olimpiskās komitejas vadītājs paziņoja, ka komitejas rīcībā nav informācijas par ASV veiktajiem pasākumiem.

Ziņu lente
0