Politika

Zorkins: Krievija vēl nav kļuvusi par tiesisku valsti

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs Valērijs Zorkins. Foto no arhīva
Krievijas Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs Valērijs Zorkins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs uzskata, ka Krievija pagaidām nav kļuvusi par īstu demokrātisku un tiesisku valsti.

RĪGA, 17. maijs — Sputnik. Krievija vēl nav kļuvusi par tiesisku un demokrātisku valsti, jo vēl līdz šim laikam ir dzirdami saukļi "dzīvot pēc taisnības, nevis pēc likuma", otrdien pavēstīja Krievijas Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs Valērijs Zorkins, informē RIA Novosti.

"Mēs atrodamies savas attīstības pārejas posmā. Krievija vēl nav pārkļuvusi pāri tiesiskajai barjerai. Būtu grūti cerēt uz to – joprojām ir dzīvi vecvecie stereotipi, kuros likums un tiesības nebūt nav pirmajā vietā, bet galvenais princips ir "dzīvot pēc taisnības, nevis pēc likuma," — teica Zorkins.

Viņš atgādināja, ka arī tagad diemžēl "ievērojami sabiedrības pārstāvji" uzstājas par "taisnību", nevis par "likumu". Zorkins apgalvo, ka pirms simt gadiem līdzīgas pretrunas izdevies pārvarēt tikai "niknajai boļševiku radītajai valstij."

KF Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs uzskata, ka "tiesiska apziņa" palīdzēs mūsdienu Krievijai izvairīties no 1917. gada oktobra "vēsturiskās katastrofas" atkārtošanās.

Ziņu lente
0