Turku politiķis ierosināja notriekt Krievijas lidmašīnu, lai "atbildētu" uz CSKA uzvaru

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasБаскетбол. Евролига. Финал четырех. Финальный матч
Баскетбол. Евролига. Финал четырех. Финальный матч - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāta sāpīgu reakciju izraisīja Stambulas "Fenerbahče" sakāve spēlē pret Krievijas kluba basketbola Eirolīgas finālā.

RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Pēc Maskavas "CSKA" uzvaras pār Stambulas "Fenerbahče" basketbola Eirolīgas finālā Turcijas parlamenta deputāts Šamils Tajars piedāvāja notriekt vēl vienu Krievijas lidmašīnu, vēsta Sputnik Turcija.

Svētdien CSKA ar rezultātu 101: 96 uzvarēja "Fenerbahče" Eirolīgas finālā. Kā raksta "R-Sport", komandai šī uzvara Eirolīgā kļuva par septīto kluba vēsturē, ņemot vērā panākumus Eiropas čempionu kausā (Eirolīgas priekšgājējs). "CSKA" spēlētājs Nando de Kolo, kas iepriekš tika atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju, saņēma MVP "Četru fināla" balvu.

Tajars ir deputāts no valdošās valsts partijas – "Taisnīguma un attīstības partijas".

"Es gribu, lai tiktu notriekta vēl viena Krievijas lidmašīna," — pēc spēles savā Tviterī uzrakstīja Tajars.

Attiecības Krievijas un Turcijas starpā ir saspīlētas pēc 2015. gada 24. novembra, kad turku GKS Sīrijā notrieca krievu bumbvedēju Su-24. Pilots Oļegs Peškovs paspēja katapultēties, bet tika nošauts no Sīrijas turkmēņu kontrolētās teritorijas. Vēlāk atbildību par pilota nogalināšanu uzņēmās Turcijas pilsonis Alparslans Čeliks.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins to nosauca par "triecienu mugurā" no teroristu atbalstītāju puses. Turku varas iestādes savukārt apgalvo, ka lidmašīna tika notriekta pēc valsts gaisa telpa pārkāpšanas.

Ziņu lente
0