Žūrijas kļūdas dēļ Eirovīzijā Ukrainai tika piešķirti citas valsts punkti

© Foto : Anna Velikova (EBU) Евровидение-2016.
Евровидение-2016. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Džamalai Dānijas pārstāvji patiesībā nepiešķīra nevienu punktu.

RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Dānijas žūrijas pārstāve konkursā "Eirovīzija" Hilda Heika atzinās, ka piešķīrusi Ukrainai 12 punktus Austrālijas vietā tikai tādēļ, ka nepareizi sapratusi konkursantu vērtēšanas sistēmu, vēsta portāls Eurovision World.

"Eirovīzijas" fināls notika naktī no sestdienas uz svētdienu. Pirmo vietu ieņēma ukrainiete Džamala ar dziesmu "1944". Otro vietu izcīnīja Austrālijas pārstāve Dami Ima, bet dziedātājs Sergejs Lazarevs no Krievijas, kurš uzstājās ar dziesmu You Are The Only One, ierindojās trešajā vietā. Latvijas pārstāvis Justs Sirmais ieņēma piecpadsmito vietu.

"Tā ir mana lielākā kļūda, es to atklāti atzīstu," — teica Heika.

Šogad konkursa balsošanas noteikumi ir ievērojami mainījušies. Iepriekš dalībnieku rezultāti bija kombinēti: tie veidojās no profesionālās žūrijas un skatītāju balsojuma rezultātiem. Tādējādi katras valsts pārstāvji balsoja par desmit izpildītājiem.

Katras valsts profesionālā žūrija un skatītāji vērtēja konkursantus atsevišķi. Dziesmu konkursa organizatori pavēstīja, ka tas ir lielākais jaunievedums "Eirovīzijas" norisē pēdējo 40 gadu laikā.

Žūrijas locekļi piešķir 1-26 punktus (1 — vērtējums par labāko dziesmu, bet 26 — par sliktāko).

Heika rīkojās pretēji, un rezultātā Austrālijai piešķirtie 12 punkti tika atdoti Ukrainai, lai gan patiesībā dāņu žūrija Džamalai nepiešķīra nevienu punktu.

Saskaņā ar konkursa noteikumiem, nākamgad "Eirovīzija" notiks Ukrainā.

Ziņu lente
0