Itālijas parlamenta delegācija apmeklēja Sevastopoli

© Sputnik / Ramil SitdikovVladimira baznīca Sevastopolē. Foto no arhīva
Vladimira baznīca Sevastopolē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijas parlamenta pārstāvji devās vizītē uz Krimas pussalu, lai paustu negatīvo attieksmi par Itālijas un Eiropas Savienības oficiālo pozīciju jautājumā par Krimas atkalpievienošanos Krievijai.

RĪGA, 13. maijs – Sputnik. Itālijas parlamenta delegācija apmeklēja Krimas pussalu trīs dienas ilgā vizītē. Viesi plāno apmeklēt Sevastopoli, Jaltu, Simfereopoli, kā arī tikties ar Krimas federālā apgabala vadītājiem, vēsta RIA Novosti.

Senatori Bartolomeo Pepe, Paola de Pina un Ivana Simeoni, deputātu palātas loceklis Nikola Čirači, Toskānas apgabala padomes locekle Gabriēla Sani un bijušais eiroparlamentārietis, slavenais sabiedriskais darbinieks un žurnālists Džuljeto Kjeza nolika ziedus pie memoriāla, kas veltīts Krimas kara laikā bojā gājušo Sardīnijas karalistes karavīru piemiņai.

"Tā ir draudzīga vizīte ar mērķi saņemt informāciju, jo pie mums tās ir ļoti maz. Mūsu vēlētājiem ir jāuzzina, kāda patiesībā ir situācija Krimā, jo mēs zinām, ka pēc Krimas pievienošanās Krievijai pret tās iedzīvotājiem tika vērstas sankcijas," – stāstīja  žurnālists Džuljeto Kjeza.

Viņš piebilda, ka šī vizīte ir tikai "pirmā bezdelīga" un delegācijas locekļi vēlas visu ieraudzīt paši savām acīm, jo mediji Itālijā apgalvo, ka situācija Krimā esot traģiska.

Itāļu politiķi paskaidroja, ka ar savu vizīti vēlas paust iebildumus pret Itālijas un Eiropas Savienības oficiālo pozīciju jautājumā par Krimas atkalpievienošanos Krievijai. Piemēram, senatore Paola de Pina pastāstīja RIA Novosti korespondentam, ka bijusi viena no pirmajiem deputātiem, kas ierosinājuši atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas.

"Ļoti priecājamies par iespēju apmeklēt Krimu. Jūtam viesmīlīgo attieksmi. Kopš iecelšanas amatā es vienmēr esmu rosinājusi sankciju atcelšanas jautājumu," – viņa uzsvēra.

Ziņu lente
0