Politika

Vešņakovs sniedzis paskaidrojumus Latvijas ĀM pārstāvjiem

© Sputnik / Владимир Вяткин / Pāriet pie mediju bankasKrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. Foto no arhīva
Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ĀM pavēstīja, ka valsts ārējās un iekšējās politikas kritika, ko paudis KF vēstnieks Rīgā, ir nepieņemama. Vešņakovs tika lūgts ierasties un sniegt paskaidrojumus par apsūdzībām melos sakarā ar Minskas līguma izpildi Ukrainā un pārmetumiem par vēstures falsificēšanu.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Latvijas ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, tiekoties ar KF vēstnieku Latvijas Republikā Aleksandru Vešņakovu, norādījis uz diplomātiskajā praksē pieņemto robežu pārkāpšanu, kas pieļauta, vēstniekam presē norādot uz Krievijas "demonizācijas" kampaņu, kas rit rietumvalstīs.

Чрезвычайный и Полномочный Посол РФ в Латвии Александр Вешняков - Sputnik Latvija
Aleksandrs Vešņakovs: nevajag izkropļot vēsturi

Jau vēstīts, ka intervijā laikrakstam "Vesti Segodņa" Vešņakovs uzsvēris: Latvijā un virknē citu rietumvalstu sākusies mērķtiecīga Krievijas "demonizācija", kuras mērķis ir novājināt Krieviju. Lai to panāktu, pēc vēstnieka domām, "der jebkuri līdzekļi, tostarp tieša propaganda". Kā piemēru Vešņakovs minēja neseno BBC filmu "Trešais pasaules karš: komandpunktā" un Latvijā uzņemto filmu "Ģenerālplāns".

Vešņakova tikšanās ar Pildegoviču notika ceturtdien pēc Latvijas puses iniciatīvas.

"Valsts sekretārs kā nepieņemamu minēja vēstnieka pausto kritiku rezidences valsts īstenotajai iekšpolitikai un ārpolitikai, apvainojumus Latvijai par meliem attiecībā uz Minskas vienošanās izpildi konflikta noregulējumam Ukrainā un pārmetumus par vēstures falsifikāciju," — paziņoja Latvijas ĀM preses dienesta pārstāvji un informēja, ka Pildegovičs aicinājis vēstnieku atturēties no izteikumiem, kas varētu veicināt "sabiedrības šķelšanu".

Krievijas vēstniecība informēja, ka,  tiekoties ar valsts sekretāru, Vešņakovs argumentējis savu pozīciju. Pēc diplomātiskās misijas viedokļa, tikšanās noritēja konstruktīvā gaisotnē.

Ceturtdien Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Vešņakova vārdiem "var tikai pievienoties", un vēstnieka teikto, diezin vai var vērtēt "kā iejaukšanos Latvijas iekšējās lietās".

KF Valsts domes Starptautisko lietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs sociālajā tīklā rakstīja, ka "vēstnieka Vešņakova uzaicinājums uz Latvijas ĀM nav saprotams", piebilstot, ka "Rīgai ir biežāk jāskatās spogulī".

Savukārt Vešņakovs žurnālistiem sacīja, ka nepieļauj militārā konflikta starp Krieviju un NATO dalībvalstīm varbūtību, tai skaitā tāpēc, ka tas varētu novest pie kodolkara.

Ziņu lente
0