Latvijas pārstāvis iekļuvis Eirovīzijas finālā

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasJusts Sirmais (Latvija). "Eirovīzija 2016"
Justs Sirmais (Latvija). Eirovīzija 2016 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Justs Sirmais ar dziesmu Heartbeat, ko sacerējusi "Eirovīzijas -2015" Latvijas dalībniece dziedātāja Aminata, uzstāsies sestdien Stokholmā mūzikas konkursa noslēguma posmā.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Vakar Stokholmā mūzikas konkursa "Eirovīzija" otrajā pusfinālā bija noteikti desmit finālisti, kuri sestdien, 14. maijā uzstāsies uz "Globen" kompleksa skatuves. Pēc žūrijas un skatītāju balsojuma rezultātiem cīņu turpinās dziedātāji no Latvijas, Gruzijas, Bulgārijas, Ukrainas, Austrālijas, Serbijas, Polijas, Izraēlas, Lietuvas un Beļģijas.

21 gadu vecais Justs Sirmais no Latvijas uzstājās otrajā pusfinālā ar dziesmu Heartbeat, kuras autore ir pērnā gada "Eirovīzijas" dalībniece no Latvijas – dziedātāja Aminata.

Pirms otrā posma uzsākšanas par pusfināla favorītiem tika nosaukti Ukrainas un Austrālijas pārstāvji. Galvenais pretendents uz uzvaru konkursā ir Sergejs Lazarevs no Krievijas – šādu viedokli pauda vairākas bukmeikeru kompānijas (Betway, Betfair, Unibet, Ladbrokes). Tai seko Ukraina, Francija un Zviedrija. Tāpat diezgan augstu tiek vērtētas Armēnijas, Austrālijas un Maltas dalībnieku izredzes.

Сергей Лазарев (Россия), Евровидение - 2016 - Sputnik Latvija
Eirovīzija-2016: pirmais pusfināls un skandāls žūrijā

Pirmais pusfināls noritēja 10. maijā, un tā rezultātā finālā uzstāsies Krievijas, Maltas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Austrijas, Kipras, Čehijas, Nīderlandes, Horvātijas un Ungārijas pārstāvji. Kopumā finālā uzstāsies 26 valstis, starp kurām ir ne tikai 20 pusfinālisti, bet arī pērnā konkursa uzvarētāja – Zviedrija un Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) lielākie sponsori — Francija, Itālija, Spānija, Lielbritānija un Vācija.

Ar ko noslēdzās pirmais "Eirovīzijas" pusfināls

Konkurss tiek uzskatīts par pasaulē lielāko izklaides šovu. 2016. gadā pirmo reizi tā fināls tiks pārraidīts ASV. Eiropas Raidorganizāciju apvienība sāka rīkot mūzikas sacensības pagājušā gadsimta vidū – pirmais konkurss notika 1956. gada 24. maijā. 2016. gadā "Eirovīzijā" piedalās izpildītāji no 42 valstīm. Visbiežāk uzvaras šajā konkursā ir izcīnījuši dziedātāji no Īrijas – septiņas reizes, un Zviedrijas pārstāvji, kuri pirmo vietu ieņēma sešas reizes.

Ziņu lente
0