Vai nodoklis vienīgajam īpašumam tiks atcelts?

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasКвартира в новостройке
Квартира в новостройке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāti uzklausīja šīs iniciatīvas autoru viedokli un tagad gaida ciemos ministriju darbiniekus un ierēdņus, kuri labi orientējas šī jautājumā.

RĪGA, 11. maijs – Sputnik. Jautājumu par NĪN vienīgajam īpašumam – dzīvesvietai nepieciešams risināt nekavējoties, secinājuši Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas locekļi, informē LETA.

Šodienas komisijas sēdē iniciatīvas autori par nodokļa atcelšanu mēģināja paskaidrot parlamentāriešiem idejas būtību. Kopumā viņa visiem pa prātam, taču deputāti atzina, ka atcelšana nedrīkst būt īssavienojumu. Piemēram, lielo villu īpašnieki būtu priecīgi tādam jauninājumam, taču jādomā, pirmkārt, par sociāli neaizsargātiem iedzīvotāju slāņiem. Turklāt kopā ar NĪN vienīgajam īpašumam – dzīvesvietai atcelšanu vajadzētu atrisināt jautājumu par nekustamā īpašuma kadastrālo vērtību.

Птицефабрика - Sputnik Latvija
Ierosināta parakstu vākšana par pievienotās vērtības nodokļa atvieglojumiem veselīgiem produktiem

Parlamentārietis Ainārs Latkovskis paziņojis, ka kopā ar atbildīgajām iestāžu un ministriju darbiniekiem, jāatrod vienīgi pareizais ceļš, lai samazinātu nodokļu slogu ģimenēm, un ierosināja uzaicināt piedalīties nākamajā komisijas sēdē atbildīgos ministriju un iestāžu darbiniekus, kas labi orientējas šajā jautājumā un varētu sniegt noderīgus padomus.

Parakstu vākšana par NĪN vienīgajam īpašumam – dzīvesvietai atcelšanu bija uzsākta 22. martā. Liāna Hiršsone iniciatīvas autore, ieteica atcelt nodokli vienīgajam nekustamajam īpašumam — dzīvesvietai, ņemot par paraugu ES valstu pozitīvo pieredze, kur uz vienīgo īpašumu šis nodoklis netiek piemērots vai tā likme ir 0,1% no nekustamā īpašuma vērtības.

" Ņemot vērā pēdējo gadu NĪN straujo kāpumu, kas nu jau ir kļuvis konfiscējošs un reāli sāk apdraudēt mūsu valsts iedzīvotāju Satversmē garantētās tiesības uz īpašumu un mājokli, ierosinu, ņemt par piemēru citu ES dalībvalstu labvēlīgo attieksmi pret saviem iedzīvotājiem un atcelt NĪN vienīgajam īpašumam. Bet par papildus esošajiem īpašumiem, kas kalpo par ienākuma avotu, piemērot nodokļu likmi secībā no 0,1% līdz 1,5%," — teikts iniciatīvas anotācijā.

Nepieciešamie 10 000 paraksti sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv tika savākti nepilna mēneša laikā, un pēc tam nodoti Saeimai.

Ziņu lente
0