Kāpēc Putins neapsveica Uzvaras svētkos Ukrainas un Gruzijas vadītājus?

© Sputnik / Michael KlimentyevKrievijas prezidents Vladimirs Putins Uzvaras dienai veltītajā parādē
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Uzvaras dienai veltītajā parādē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saspīlētās attiecības starptautiskajā līmenī nespēj ietekmēt Krievijai tuvo valstu iedzīvotāju simpātijas, tāpēc Krievijas prezidenta apsveikuma vārdi bija veltīti šo valstu iedzīvotājiem.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Saturīga dialoga trūkums neļāva Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam sveikt Uzvaras dienā Ukrainas un Gruzijas prezidentus, taču šī situācija neattiecas uz abu valstu iedzīvotājiem, pavēstīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Militārā parāde par godu uzvaras Lielajā Tēvijas karā 71. gadadienai - Sputnik Latvija
Vladimirs Putins: vēstures pārvērtēšana nav pieļaujama

"Krievija nekad nav izraisījusi negatīvos procesus mūsu abpusējās attiecībās, ar ko mums nācās saskarties. Krievija vienmēr ir atbalstījusi siltas attiecības ar kaimiņvalstīm, faktiski – ar brālīgajām valstīm, taču, neapšaubāmi, jūs zināt, kādi apstākļi izraisīja krīzi mūsu attiecībās ar Gruziju," – paskaidroja Peskovs, atbildot uz lūgumu komentēt prezidenta apsveikuma vārdus, kas bija adresēti nevis valstu vadītājiem, bet gan Ukrainas un Gruzijas tautām.

"Prezidents ir vairākkārt atkārtojis, ka saspīlētas attiecības starptautiskajā līmenī nespēj ietekmēt siltās jūtas un jaukās tradīcijas, kas veidojušās attiecībā ar tradicionāli tuvajām tautām – gan Gruzijas tautu, gan Ukrainas un citu valstu tautām. Tāpēc Krievijas prezidenta apsveikuma vārdi bija veltīti šo valstu iedzīvotājiem," – noslēdza prezidenta preses sekretārs.

Dmitrijs Peskovs aicināja neizdarīt secinājumus par to, ka Putins Uzvaras parādes laikā nav pieminējis sabiedrotos, kuri Otrā pasaules kara laikā piedalījās cīņā ar nacismu.

Peskovs norādīja, ka savā šī gada uzrunā prezidents izvēlējies citus akcentus.

Par godu Uzvaras dienai rīkotajā parādē piedalījās vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku, 135 militārās tehnikas vienības un 71 lidaparāts. Svētku pasākumu laika Vladimirs Putins norādīja, ka Lielais Tēvijas karšu uz mūžigiem laikiem saglabāsies tautas piemiņā kā svēts varoņdarbs.

 

Ziņu lente
0