"Eirovīzija 2016": konkurence būs spēcīga

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasГала-концерт "Евровидения-2016"
Гала-концерт Евровидения-2016 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
10. maijā Stokholmā startē mūzikas konkurss "Eirovīzija", tas vadītājs dziedātājs Mons Selmerlēvs, kas 2015. gadā uzvarējis ar dziesmu "Varoņi" Vīnē, šogad sagaida spēcīgu konkurenci starp dalībniekiem.

RĪGA, 8. maijā – Sputnik. Svētdien preses konferencē Stokholmā Mons Selmerlēvs atzinās, ka viņam ir favorīti. "Bet es jums nenosaukšu viņu vārdus. Šogad ir daudz labu dziesmu. Manuprāt, būs spēcīga konkurence," — viņa teikto citē RIA "Novosti".

Iepriekš Selmerlēvs sacīja žurnālistiem, ka uzvara "Eirovīzija" pagājušajā gadā būtiski ietekmēja viņu. Iespēju kļūt par šī konkursa vadītāju viņš uzskata par unikālu. "Tā gadās vienu vai divas reizes," — viņš teica.

Otra vadītāja, zviedru aktrise, rakstniece un komiķe Petra Mede paziņoja, ka atteikties no piedāvājuma vadīt vienu no populārākajiem konkursiem bija grūti. "Tā gadās vienu reizi! Nē, divas reizes, 2013. gadā es jau biju "Eirovīzijas" vadītāja Malmē, un atteikties no mīlestības un humora pilnas atmosfēras ir grūti," — teica Mede preses konferencē.

Евровидение - Sputnik Latvija
"Eirovīzijas" dalībvalstu karogi tiks pacelti 8. maijā

Pētera Mede dzimusi 1970. gadā Gēteborgā, mācījās baleta skolā un nodarbojas ar dejām. Tomēr 20 gadu vecumā muguras traumas dēļ bija spiesta beigt savu dejotājas karjeru. Petra ir ļoti populāra Zviedrijā, viņa bieži vada dažādus pasākumus, piedalās humoristiskas programmās.

Sagatavošanās "Eirovīzijai", pēc viņas teiktā, notiek pilnā sparā, taču par scenāriju viņa nepastāstīja. Tomēr informācija par viņas skatuves kostīmiem netika paslēpta "Kleitas, kurās es tikšos ar skatītājiem, izveidoja trīs zviedru dizaineri," —teica Petra.

Konkursa šova zviedru producents Svens Stojanovič ir apmierināts ar sadarbību ar vadītājiem un nosauca tos par "Šveices armijas nažiem", pievēršot uzmanību viņu daudzpusībai.

"Viņi kā Šveices armijas naži – dejo, dzied, joko," — viņš teica preses konferencē.

Kopumā konkursā piedalās dziedātāji no 42 valstīm. No Latvjas "Eirovīzijā" piedalīsies 21 gadu vecais muzikants Justs Sirmais ar dziesmu Heartbeat, ko sacerējusi dziedātāja Aminata – pagājušā gada Eirovīzijas dalībniece, kas pārstāvēja Latviju. Pirms pieciem gadiem Justs pameta savu dzimto Ķekavu un sāka pelnīt iztiku, spēlēdams ģitāru Rīgas ielās.

Репетиция финала Евровидение 2015 - Sputnik Latvija
Justs Sirmais ar dziesmu Heartbeat pārstāvēs Latviju Eirovīzijā

Septiņpadsmit gadu vecumā viņš izveidoja grupu Tax Free, kas savā radošajā darbībā smeļas iedvesmu grupas Red Hot Chilli Peppers daiļradē.

No Krievijas ar dziesmu "Tu esi vienīgā" uzstāsies Sergejs Lazarevs, kurš 10. maijā piedalīsies pirmajā pusfinālā. Dziedātājs bija apmierināts ar diviem sava šova mēģinājumiem.

Svētdienas vakarā par godu "Eirovīzijas" nedēļas sākumam konkursa dalībnieki un delegāciju locekļi tiks aicināti uz Stokholmas rātsnamu, kur ik gadu norisinās Nobela prēmijas banketi.


Ziņu lente
0