ASV vēstniecība Rīgā aicina izrādīt modrību 8. un 9. maijā

© Фотохост-агентство / Pāriet pie mediju bankasУчастники акции "Бессмертный полк" в Риге
Участники акции Бессмертный полк в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļas nogalē ASV vēstniecība Rīgā sociālajos tiklos un savā oficiālajā vietnē izplatījusi brīdinājumu saviem pilsoņiem par pasākumiem par godu Uzvaras dienai.

RĪGA, 8. maijā — Sputnik, Vilis Skuja. Formāli par svētkiem nekas nav teikts, ASV pilsoņus tikai informē par to, ka netālu no Uzvaras pieminekļa svētdien aptuveni no pulksten 17:00 līdz pulksten 23:00 un pirmdien aptuveni no pulksten 9:00 līdz pulksten 23:00 gaidāms liels ļaužu sablīvējums. Turklāt pirmdien, 9. maijā, no pulksten 15:30 līdz pulksten 17:00 tiek ieplānots neliels gājiens no Slokas un Kalnciema ielu krustojuma līdz Uzvaras piemineklim. ASV vēstniecība cer, ka gājiens būs nevardarbīgs, bet policija uzraudzīs situāciju.

Tomēr ASV vēstniecība brīdināja savus līdzpilsoņus, ka pat mierīgās demonstrācijas var pāraugt par vardarbīgām. Tādēļ vēstniecība lūdz amerikāņus sekot vietējām ziņām, un, ņemot vērā vietējos pasākumus, savu plānu izmaiņu gadījumā uzturēt sakarus ar ģimeni.

"Esiet modri un speriet attiecīgus soļus, lai uzlabotu jūsu personisko drošību," — teikts brīdinājumā.

Jāatzīmē, ka 25 Latvijas neatkarības gadu laikā sadursmes 8. vai 9. maijā nebija reģistrētas, bet ASV Otrā pasaules kara laikā bija PSRS sabiedrotie. Turklāt Amerikā otro gadu pēc kārtas norisinās akcija "Nemirstīgais pulks". Šogad 7. un 8. maija atmiņas parāde notika Vašingtonā, Ņujorkā, Sanfrancisko, Denverā, Sietlā, Hjūstonā, Orlando, Čikāgā un Bostonā.


Ziņu lente
0