ASV tiek izmēģināts jaunais "neredzamais" eskadras kuģis

© National Museum of the U.S. NavyRaķešu eskadras kuģis USS Zumwalt. Foto no arhīva
Raķešu eskadras kuģis USS Zumwalt. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neskatoties uz kritiķu pieņēmumiem par to, ka jaunais kuģis atklātā jūrā varētu nosvērties, pilnā sparā rit divu jauno Zumwalt klases eskadras kuģu būvdarbi.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Sākti jaunākās paaudzes raķešu eskadras kuģa USS Zumwalt aizsardzības un identifikācijas sistēmu izmēģinājumi, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz ASV Aizsardzības ministrijas publicēto informāciju.

GKS un PGA mācības Krievijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
National Interest vērtē Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu

Aizsardzības ministrija publicējusi video ierakstu, kurā redzams, kā eskadras kuģis dodas prom no kuģu būvētavas Batas pilsētā (Mena, ASV).

"Izmēģinājumu periods paredzēts kuģa sistēmu demonstrācijai Flotes padomes inspekcijai. Pēc tam kuģis atgriezīsies ostā," – izdevums citē ASV Jūras kara spēku preses sekretāra Metjū Leonarda vārdus.

USS Zumwalt ir pirmais no trim jaunākās paaudzes eskadras kuģiem, kas tuvākajā nākotnē papildinās amerikāņu kara floti. Aģentūra uzvēra, ka karakuģa radīšanai Aizsardzības ministrija iztērējusi trīs miljardus dolāru.

183 metrus garais eskadras kuģis ar savu futūristisko dizainu atgādina kaut ko vidēju starp Pilsoņu kara laiku pirmajiem "monitoriem" un XX gs. sākuma laiku kreiseriem. Kuģis aprīkots ne tikai ar jaunākajām raķešu sistēmām, bet arī "pildīts" ar mūsdienīgākajām radiolokācijas iekārtām. Valda uzskats, ka, pateicoties nelielajam korpusa šķērsgriezumam, tas nebūs redzams radaros, turklāt trokšņaino dīzeļmotoru vietā kuģis izmanto elektrodzinējus.

Tiesa, jaunā projekta kritiķi uzsver, ka eskadras kuģim, iespējams, būs bīstami pārvietoties atklātā jūrā, neskatoties uz mūsdienīgo risinājumu.

"Palielinoties viļņu augstumam, virs ūdens esošā (eskadras kuģa – red.piez.) daļa var sasvērties," – aģentūra citēja ziņojumu, kas atskanēja starptautiskajā seminārā Vācijā.

Pašlaik, neskatoties uz iespējamām problēmām, pilnā sparā rit divu jauno Zumwalt klases eskadras kuģu būvdarbi.

Ziņu lente
0