Pilots saņēmis "Tautas varoņa" titulu

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasStarptautiskā lidosta Astana. Foto no arhīva
Starptautiskā lidosta Astana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzvaras dienas priekšvakarā apbalvojumu saņēmis pilots, kam izdevās glābt lidmašīnas pasažieru dzīvības un nosēdināt lidmašīnu ar bojātu priekšējo šasiju.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs piešķīris titulu "Tautas varonis" lidmašīnas Fokker-100 pilotam, kurš martā nosēdināja Astanas lidostā lidmašīnu ar bojātu priekšējo šasiju, vēsta RIA Novosti.

Šī gada 27. martā aviokompānijai Bek Air piederošā lidmašīna Fokker-100 ar bojātu priekšējo šasiju veica avārijas nosēšanos Astanā. Lidmašīnā atradās 116 pasažieri un 5 ekipāžas locekļi. Incidenta rezultātā neviens nav cietis, un valsts prezidents nolēma atzīmēt šo varoņdarbu ar īpašu apbalvojumu.

Augstais apbalvojums tika piešķirts arī Nacionālās gvardes Centra armijas daļas komandiera pirmajam vietniekam Kairatam Umbetovam – aprīļa sākumā viņš izglāba kareivi no granātas sprādziena, piesedzot to ar savu ķermeni. Viņš pats guva vairākus ievainojumus kājā.

Uzstājoties apbalvošanas ceremonijā, Kazahstānas valsts vadītājs atzīmēja, ka tā ir lieliska tradīcija – pasniegt apbalvojumus svētku – Tēvijas aizsarga dienas un Uzvaras svētku priekšvakarā.

"Mūsu pienākums ir sargāt valsts drošību un aizstavēt Kazahstānas neatkarību, kuras 25. gadadienu mēs šogad svinēsim. Divdesmit piecus gadus mēs dzīvojam stabilitātē un vienprātībā kā draudzīga saime, taču arī miera laikā rodas varoņi," – savā uzrunā teica Nazarbajevs.

Ziņu lente
0