Vai ASV spēs atrast Krievijas jaunās zemūdenes?

© Пресс-служба ОАО "ПО "Севмаш" / Pāriet pie mediju bankasAtomzemūdene "Jurijs Dolgorukijs"
Atomzemūdene Jurijs Dolgorukijs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV bruņotie spēki informē par Krievijas zemūdeņu augošo aktivitāti Atlantijas okeānā, it īpaši teritorijā starp Grenlandi, Islandi un Lielbritāniju – galvenajā jūras koridorā, kas tiek izmantots ASV karaspēka pastiprināšanai Eiropā.

RĪGA, 6. maijs – Sputnik. Jaunās krievu zemūdenes apstrīd ASV zemūdeņu flotes virskundzību, informē RIA Novosti, atsaucoties uz CNN.

"Mēs no jauna esam spiesti ņemt vērā pretinieku, kas spēj mest izaicinājumu zem ūdens. Garantēta pārspēka zem ūdens vairs nav," – telekanālam pavēstīja ASV Jūras kara flotes kapteinis Olivers Luiss.

GKS un PGA mācības Krievijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
National Interest vērtē Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu

Piemēram, amerikāņu jaunās "Virdžīnija" klases zemūdenes tiek uzskatītas par īstu etalonu starp zemūdenēm – tās spēj pildīt dažnedažādus uzdevumus, sākot ar izlūkošanas datu apkopošanu un beidzot ar torpēdu palaišanu pa sauszemes mērķiem. Taču tuvākajā laikā šīs klases zemūdenes saskarsies ar grūtībām, ko spēj sagādāt krievu zemūdenes "Jaseņ".

Starp zemūdenēm, kas ir ASV sāncenšu rīcībā, "Jaseņ" ir visklusākās, norādīja Vašingtonas Vilsona centra eksperts Maikls Kofmans.

"ASV Jūras kara spēki nav pārliecināti, ka izdosies tās izsekot," – viņš atzina.
ASV bruņoto spēku pārstāvji informē par Krievijas zemūdeņu augošo aktivitāti Atlantijas okeānā. Viņi norādīja, ka īpaši

aktīvi tās rīkojas teritorijā starp Grenlandi, Islandi un Lielbritāniju – galvenajā jūras koridorā, kas tiek izmantots ASV karaspēka pastiprināšanai Eiropā.

Pēc zemūdenes USS Missouri komandiera domām, Krievija pie tam vēlas ne vien sniegt "politisku vēstījumu", bet arī gūt "praktisko pieredzi".

Pentagons ir spiests aktīvi strādāt, lai saglabātu līdera pozīcijas zem ūdens, norādīja CNN. Īpašas bažas rada fakts, ka "pēc aukstā kara beigām ASV un sabiedrotajiem ir atrofējies potenciāls cīņai pret zemūdenēm."

Ziņu lente
0