Video

Sergejs Lavrovs par gāzi Eiropā, vēlēšanām ASV un Sīrijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā RIA Novosti pastāstīja par Sīrijas politiskā izlīguma nosacījumiem, pavēstīja savu viedokli par vēlēšanām ASV, komentēja Krievijas un Irānas sadarbības nianses un stāstīja par gāzes piegādēm Eiropā nākotnē.

Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzskata, ka Sīrijas mierizlīguma īstenošanai vispirms nepieciešams nosēdināt pie sarunu galda visas Sīrijas pilsoņkarā iesaistītās puses.

"Pagaidām apstākļi neļauj to īstenot, jo šī Augstākā pārrunu komiteja, kas pati sevi par tādu pasludinājusi, gražojas, ņemot vērā sponsoru, it īpaši Turcijas negatīvo iespaidu," — sacīja Lavrovs intervijā RIA Novosti.

Krievijas ĀM vadītājs pauda pārliecību par pārejas perioda nepieciešamību Sīrijā, kura laikā politiskās struktūras jāveido, pamatojoties uz valdības un opozīcijas savstarpējo vienošanos.

Lavrovs intervijā RIA Novosti atbildēja uz jautājumiem par situāciju Alepo, kurā jau vairākus mēnešus valda spriedze, kā arī par Turcijas karaspēka iebrukšanas draudiem Sīrijā.

Politiķis sarunā komentēja arī Krievijas un Irānas tehniski militārās sadarbības detaļas, ASV priekšvēlēšanu sacīkstes gaitu, un Krievijas gāzes turpmākās piegādes Eiropai.

Ziņu lente
0