Notikumi ar Su-27 saistīti ar NATO spēku izvietošanu Baltijas valstīs

© RIA Novosti . Alexander Lyskin / Pāriet pie mediju bankasIznīcinātājs Su-27
Iznīcinātājs Su-27 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagona pārstāvji 30. aprīlī pavēstīja, ka Krievijas GKS iznīcinātājs Su-27 ar bīstamu un neprofesionālu manevru pārtvēris ASV izlūklidmašīnu RC-135, un paskaidroja, ka šāda rīcība var vairot spriedzi Krievijas un ASV starpā.

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. Incidenti, kuros iesaistītas Krievijas kara lidmašīnas, ir saistīti ar papildu NATO kontingentu Baltijas valstīs, taču augošais bruņoto spēku skaits rada lielāku risku, vēstīja RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas Federācijas padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieka Franca Klinceviča vārdiem.

Iznīcinātājs Su-27 - Sputnik Latvija
Kārtējā tikšanās virs Baltijas jūras

NATO valstis gatavojas izvietot Baltijas jūras reģionā četrus bataljonus – aptuveni četrus tūkstošus karavīru. Šie pasākumi tiek veikti, pastiprinot alianses klātbūtni Eiropas austrumu reģionos, vēstīja avīze Wall Street Journal, atsaucoties uz militārajiem avotiem Eiropā un ASV.

"Tagad ir skaidrs, kāpēc ASV ievajadzējās skandāls sakarā ar amerikāņu izlūklidmašīnas pārtveršanu debesīs virs Baltijas jūras un incidentu ar eskadras kuģi Donald Cook. Tā bija informatīva gatavošanās papildu bataljonu izvietošanai Baltijas reģionā," — paskaidroja Klincevičs.

Senators norādīja, ka viņam nav jautājumu Ziemeļatlantijas aliansei.

"Pēc būtības, alianse ASV vadībā turpina savu stratēģisko līniju – Krievijas aplenkšanu," — viņš piezīmēja.

Politiķis pauda neizpratni par to, kāpēc tas viss ir vajadzīgs Baltijas valstīm – NATO kontingenti nebūt nespēj garantēt šī reģiona drošību.

"Gluži pretēji, karaspēka pulcēšanās vietā, kur nav nekādas nepieciešamības – ne stratēģiskās, ne taktiskās – rada tikai lielāku risku," – piezīmēja Klincevičs.

Viņš uzsvēra, ka lēmums tiek pieņemts tūlīt pēc Krievijas un NATO Padomes sēdes. Tāpēc, viņaprāt, būtu jāpadomā par to, vai nākotnē tādas sēdes būtu nepieciešamas. Nevajag lolot nekādas ilūzijas, secināja deputāts.

Pentagons pavēstīja, ka Krievijas GKS iznīcinātājs Su-27 virs Baltijas jūras ar "bīstamu un neprofesionālu" manevru pārtvēris amerikāņu lidmašīnu RC-135. Pentagona pārstāve Mišela Baldansa atzīmēja, ka tas varētu palielināt spriedzi

Krievijas un ASV starpā. Viņa atgādināja, ka līdzīga situācija radusies arī pirms dažām nedēļām, kad ar Krievijas GKS pārstāvjiem ticies ASV eskadras kuģis Donald Cook.
Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs atzīmēja, ka Krievijas lidmašīnu lidojumi notiek saskaņā ar starptautiskajiem noteikumiem.

Viņš norādīja, ka izlūklidmašīna RC-135U ik reizi cenšas piezagties Krievijas robežām ar izslēgtu transponderu. Šī iemesla dēļ nākas pacelties gaisā PGA dežūrējošo spēku iznīcinātājam, lai vizuāli identificētu lidmašīnas tipu un borta numuru.

Ziņu lente
0