Politika

Ušakovs aizvaino

© Sputnik / Оксана Джадан / Pāriet pie mediju bankasМэр города Риги Нил Ушаков
Мэр города Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ruta Pazdere uzskata, ka par sociālajos tīklos publicēto attēlu Rīgas mēru vajadzētu sēdināt aiz restēm. Nacionālā apvienība pieprasa atvainoties.

RĪGA, 26. aprīlis – Sputnik. Ruta Pazdere un Nacionālā apvienība ir apvainojušies uz Rīgas mēru Nilu Ušakovu par attēlu, kurā izsmiets kompensācijas pieprasījums par "padomju okupācijas" gadiem.

Pagājušajā nedēļā Nils Ušakovs publicēja savā profilā Facebook attēlu. Tajā redzams velosipēdists, kurš bāž sev nūju ritenī, krīt un vēlas pieprasīt kompensāciju no Krievijas – 185 miljardus eiro.

Tāda bija Rīgas mēra reakcija par summu, ko pirms nedēļas nosauca Ruta Pazdere, kompensācijas aprēķina komisijas locekle. Kopš tā laika summa ir pieaugusi līdz 300 miljardiem, pieskaitot zaudējumus, kas esot nodarīti  demogrāfijai un apkārtējai videi.

Nākamajā dienā Nils Ušakovs tēmu turpināja: "25 gadus labējie politiķi ekspluatē staļiniskā režīma noziegumu upuru atmiņas un jūtas. 25 gadus šie politiķi visas savas kļūdas, noziegumus un nepadarītos darbus skaidro ar smago vēsturisko mantojumu. Nozagta banka Citadele? Nozagts Liepājas metalurgs? Ubagu pensijas? Rindā pie ārsta jāstāv mēnešiem? Neviens pat nedomā celt algas skolotājiem? Vēl joprojām cilvēki brauc prom no valsts? Vai jums šķiet, ka pie tā vainīgas valdības, kas stāvējušas pie stūres pēdējo 25 gadu laikā? Labējie politiķi, kuri šajā laikā bijuši pie varas? Nē, vēl joprojām vainīga ir Krievija un padomju vara. Lūk, ko jums cenšas iestāstīt visus šos 25 gadus."

Salīdzinājumu ar Igauniju latviešu politiķi pārcieta, taču velosipēdists gan dažu labu aizvainoja. Raivis Dzintars, Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs pieprasīja atvainošanos.

"Jokošana par padomju okupācijas šausmām bezgaumībā un nekaunībā pielīdzināma jokošanai par holokaustu. Latvijas pilsoņi un īpaši politiski represētās personas ir pelnījušas sagaidīt politiķa atvainošanos," – norādīja politiķis.

Ruta Pazdere gāja vēl tālāk – intervijā televīzijas kanālam TV24 viņa apsolīja Ušakovam cietumsodu līdz 5 gadiem par attēlu ar velosipēdistu. Nu, patiešām: ja jau var sēdināt cietumā par amizantām petīcijām, kāpēc gan nevarētu par karikatūru?

"Runājot par cietumsodu uz 5 gadiem, jāsaka, ka ir jokaini skatīties uz cilvēkiem, kur pēta represijas, deportācijas un noziedzīgus režīmus, taču ar savu domāšanu viņi ne ar ko neatšķiras no tiem, kas reiz darbojās šo pašu noziedzīgo režīmu labā," – atbildēja Ušakovs.

 

Ziņu lente
0