Literārā konkursa uzvarētāja nakšņos Hamleta pilī

© Sputnik / РИА Новости / Pāriet pie mediju bankasSMOKTUNOVSKIS
SMOKTUNOVSKIS - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmo reizi simt gadu laikā divi cilvēki nakšņos Kronborgas pilī, kas pazīstama kā Hamleta pils. Tā Dānija svin Šekspīra aiziešanas viņsaulē 400. gadadienu.

RĪGA, 25. aprīlis – Sputnik. Šekspīra nāves gadadienā viņa pilī varēs pārnakšņot konkursa par labāko vēstuli princim Hamletam, vēstīja The Locals.

Спектакль Манон, Музыкальный театр им. Станиславского - Sputnik Latvija
Foto
Bravo, maestro! Andrejs Žagars Maskavā iestudējis "Manonu"

Pils, kurā notiek lugas "Hamlets" darbība, patiesībā ir Kronborga, nevis Helsingēra. Tā atrodas netālu no Helsingēras pilsētas Zēlandes salā. Kronborgas pils tika uzbūvēta XVI gadsimtā. Savulaik tā kalpojusi gan par cietoksni, gan par karaļa pili, gan arī par cietumu. Tomēr 200 tūkstoši tūristu, kuri šeit ierodas ik gadus, to uztver par Hamleta pili.

Šogad aprit 400 gadi kopš Šekspīra nāves, tāpēc Helsingēras kopiena izsludināja konkursu, lai atzīmētu šo notikumu – labākās princim Hamletam adresētās vēstules autors varēs pavadīt nakti pilī kopā ar pavadoni pēc paša izvēles. Līdz šim pilī neviens nav nakšņojis jau simts gadus.

Par konkursa uzvarētāju tika pasludināta angliete Melānija Rio. 23. aprīļa vakarā viņa piedalīsies banketā kopā ar rakstniekiem, māksliniekiem un aktieriem no Dānijas, bet pēc tam dosies nakšņot uz slepenu kambari Karaliskās pils tornī.

Konkursā piedalījās arī ASV vēstnieks Dānijā Rufuss Giffords, taču ieņēma tikai otro vietu.

Ziņu lente
0