Neļaujiet bērniem sērfot internetā

© Artis Pupins3Девушки с телефоном
Девушки с телефоном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 2018. gada Eiropas Savienībā pusaudžiem vecumā līdz 16 gadiem būs jāsaņem vecāku piekrišana, lai piekļūtu sociālajiem tīkliem Facebook, Twitter un Snapchat.

RĪGA, 25. aprīlis – Sputnik. No 2018. gada, reģistrējoties sociālajos tīklos, lietotājiem no Eiropas Savienības būs jāpierāda, ka viņiem jau ir 16 gadi, vai jāsaņem vecāku atļauja, raksta Financial Times.

Премьера фильма Звездные войны: Пробуждение силы в Лондоне - Sputnik Latvija
Galaktiskās impērijas piekritējs gaida ciemos DP

Sociālo tīklu Facebook, Twitter, Instagram un Snapchat lietotāju vidū ir liels skaits nepilngadīgo. Statistika liecina, ka Lielbritānijā katram piektajam bērnam vecumā līdz 11 gadiem jau ir Facebook konts, lai gan, saskaņā ar šā sociālā tīkla noteikumiem, lietotājam jābūt vecākam par 13 gadiem. Aptuveni 80% britu pusaudžu vecumā no 12 līdz 17 gadiem ir Facebook lietotāji.

Tagad lielajiem uzņēmumiem būs jāizstrādā drošs vecuma pārbaudes veids vai jāsaņem vecāku piekrišana. Informācija par to, kā tiks veikti jauninājumi, vēl nav sniegta.

Valstu grupa ar Lielbritāniju priekšgalā plāno samazināt vecuma ierobežojumu līdz 13 gadiem, bet Francija un citas valstis ir pieņēmušas lēmumu atstāt atklātu piekļuvi tiem, kam jau apritējuši 16 gadi. Šobrīd Snapchat pieprasa konta reģistrācijas laikā ievadīt dzimšanas datumu, Facebook izmanto atbilstošu sistēmu, kas neļauj reģistrēties, ja persona jaunāka par 13 gadiem.

Ziņu lente
0