Mūsu ostā ieradās brīnišķīgs kaimiņš

© Foto : Baltijas komunikāciju centrsПосле прессконференции фонд продемонстрировал несколько занятий с больными детьми. Ученая собака самоед помогает девочке с синдромом дауна в игровой форме осваивать двигательно-моторные функции
После прессконференции фонд продемонстрировал несколько занятий с больными детьми. Ученая собака самоед помогает девочке с синдромом дауна в игровой форме осваивать двигательно-моторные функции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas kompānija "Uralhim" atvēlējusi Latvijas labdarības fondam "Ticība, Cerība, Mīlestība" vairāk nekā 80 tūkstoši eiro slimu bērnu ārstēšanai un skolu renovācijai.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik, Vladimirs Dorofejevs. Krievijas uzņēmums "Uralhim" noslēdzis līgumu par sadarbību ar Latvijas labdarības fondu "Ticība, Cerība, Mīlestība". Tas nozīmē, ka vēl 20 bērni varēs doties ārstēties uz Sanktpēterburgu, bet 22 kopā ar ģimeni saņems rehabilitāciju vasaras nometnē Raznas ezerā, un vairāki simti slimu bērnu saņems Jaungada dāvanas.

Kompānija "Uralhim" izmantoja Rīgas ostas pakalpojumus jau sen, var teikt vēsturiski. Ērts dzelzceļa savienojums, labas pārkraušanas jaudas. Agrāk kompānija izmantojusi starpnieku pakalpojumus, bet tagad jau divarpus gadu laikā strādā savā terminālā, ko uzcēla sadarbībā ar Rīgas tirdzniecības ostu.

– Mēs esam ieguldījuši 70 miljonus eiro — iespaidīgu naudas summu, — teica termināla direktors Artūrs Skadats. – Bet tagad es varu ar lepnumu teikt, ka mums ir pasaulē modernāks termināls, un tas galvenokārt nozīmē augstu efektivitāti un ekoloģisko drošību.

To, ka Vecmīlgrāvī parādījās uzņēmums ar neparastajiem principiem, bija pamanījuši arī vietējie iedzīvotāji. " Uralhim" uzņēmies šefību pār tuvākām divām latviešu un krievu skolām, katrā no kurām mācās ap 500 skolēnu. Par uzņēmuma rēķinu dažādās klasēs tika uzstādītas elektroniskās tāfeles un aprīkojums eksperimentiem ķīmijā un fizikā, tiek iekārtotas citas skolas telpas.

– Agrāk blakus strādājošie uzņēmumi, nekad nav aicinājuši mūs ekskursijās, – pastāstīja Sputnik 31. vidusskolas direktore Iveta Stivriņa, – taču bērni jau apmeklējuši "Uralhim" telpas un redzēja, kā mūsu pilsēta pelna naudu.

Ziņu lente
0