Daudzbērnu ģimene plāno pārvākties uz garāžu

© Artis PupinsMāja Latvijā
Māja Latvijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzbērnu ģimene, kurai valsts prezidents pirms trim gadiem apsolīja māju, plāno pārvākties uz garāžu. Solītā māja joprojām nav gatava.

RĪGA, 18. aprīlis — Sputnik. 2013. gadā Inese Fecere-Antipina tika nosaukta par "Latvijas lepnumu" par to, ka adoptējusi piecus bērnus, bet 2016. gadā viņa riskē palikt uz ielas, stāsta LSM.lv.

Inese Fecere nebija plānojusi adoptēt piecus bērnus uzreiz. Viņa gribēja divus – zēnu un meiteni. Viņas ģimenē ienāca Liza un Emīls. Izrādījās, ka Emīlam vēl ir maza māsiņa. Pēc tam zēna bioloģiskā māte dzemdēja vēl vienu meiteni, bet vēlāk — zēnu. Tā Inese kļuva  par Emīla, Soņas, Līzas, Lanas un Matveja mammu. Vēlāk viņa satika Andreju Antipinu, un viņš kļuva par daudzbērnu tēvu.

Ģimenei klājas labi, tikai sava mājokļa nav. Ineses mājās bērni nevarēja dzīvot pelējuma dēļ, tādēļ nācās pārcelties uz izīrētu dzīvokli. 2013. gadā toreizējais Latvijas prezidents Andris Bērziņš pasniedza Inesei balvu "Latvijas lepnums" un solīja palīdzēt ar mājokli. Vecās mājas vietā kopīgiem spēkiem sāka būvēt jaunu ēku. Viena firma uzcēla sienas, otra uzstādīja logus, trešā atveda katlu. Durvis uzdāvināja banka. Bijušais Ogres mērs personīgi ieradās griezt skrūves jaunajā mājoklī.

Galu galā izrādījās, ka māja ir palikusi bez jumta. Pagājuši jau gandrīz trīs gadi, bet būvdarbi joprojām nav pabeigti. Taču kaut kur ir jādzīvo. Dzīvokli, ko ģimene līdz šim īrēja, nolemts pārdot, un tas jāatbrīvo līdz aprīļa beigām. Noīrēt jaunu ar pieciem bērniem ir gandrīz neiespējami.

Pašlaik Andrejs pārbūvē vasaras mājiņu. Divdesmit dienu laikā viņam jāpastrādā gan par elektriķi, gan par santehniķi, gan par galdnieku un ūdensvada licēju, lai bērniem būtu jumts virs galvas. Tomēr vasaras mājiņa atrisinās problēmu tikai līdz rudenim, jo ziemā tajā būs auksti.

Andrejs Antipins ir pārliecināts, ka līdz septembrim varēs saviem spēkiem pabeigt māju, ko prezidents Bērziņš apsolīja viņam pirms trim gadiem. Triju mēnešu laikā Feceru-Antipinu ģimenei ir jāpaveic vairāk nekā visi palīgi padarījuši triju gadu laikā, citādi Latvijas lepnums kopā ar pieciem bērniem paliks bez pajumtes.

Ziņu lente
0