Paulam un Nelsonam piešķirti Latvijas valsts augstākie ordeņi

© Sputnik / Evgeniy Biatov / Pāriet pie mediju bankasТворческий вечер, посвященный 80-летнему юбилею маэстро Раймонду Паулсу
Творческий вечер, посвященный 80-летнему юбилею маэстро Раймонду Паулсу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Triju Zvaigžņu ordenis tiek piešķirts par nopelniem sabiedriskajā, kultūras, zinātnes, sporta un saimnieciskajā darbībā.

RĪGA, 15. aprīlis — Sputnik. Par nopelniem Latvijas valsts labā diriģentam Andrim Nelsonam un komponistam Raimondam Paulam tika piešķirts II šķiras Triju Zvaigžņu ordenis, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz "Latvijas Vēstnesi".

III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni nolemts piešķirt operdziedātājiem Aleksandram Antoņenko un Kristīnei Opolais, pianistam Latvijas Mūzikas akadēmijas profesoram Sergejam Osokinam un Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektorei profesorei Irinai Pilverei.

Российский театральный режиссер Сергей Землянский - Sputnik Latvija
Sergejs Zemļanskis: Rainis bez vārdiem un Pauls gangsteru komēdijā

IV šķiras Triju Zvaigžņu ordenis piešķirts ķīmijas zinātņu doktoram Pēterim Paulam Bolšaitim, baletdejotājai Margaritai Demjanokai un vairākiem kultūras un sabiedriskajiem darbiniekiem.

V šķiras Triju Zvaigžņu ordenis tiks piešķirts arī Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku Goda virsvadītājai Ievai Adāvičai, biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" aktīvistēm ārstēm Vijai Tipainei un Čakstei Tipainei un citiem sabiedriskajiem un kultūras darbiniekiem.

Paulam tas ir jau otrais Triju Zvaigžņu ordenis – pirmo reizi augstais apbalvojums maestro tika piešķirts pirms vairāk nekā 20 gadiem.

Februārī Andris Nelsons izcīnīja mūzikas balvu Grammy nominācijā "Labākā orķestra uzstāšanās". Diriģents saņēma balvu par ierakstu "Shostakovich: Under Stalin's Shadow — Symphony No.10", ko viņš ierakstījis kopā ar Bostonas Simfonisko orķestri.

Ziņu lente
0