Ugunsgrēks Okupācijas muzejā Rīgā lokalizēts

© Wikipedia / DezidorМузей оккупации в Риге
Музей оккупации в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informāciju par ugunsgrēku Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 11.30. Jau pēc stundas ugunsgrēks bija lokalizēts. Tiek noskaidroti aizdegšanās iemesli.

RĪGA, 15. aprīlis — Sputnik. Okupācijas muzejā Vecrīgā izcēlās ugunsgrēks – dega ēkas jums. Aptuveni 12.30 ugunsdzēsējiem izdevās ugunsgrēku lokalizēt.

Iepriekšēja apskate liecināja, ka aizdegšanos varēja izraisīt bojājumi elektrotīklā. Precīzi ugunsgrēka iemesli tiks noskaidroti Valsts policijas izmeklēšanas gaitā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvis Artūrs Putrālis notikuma vietā pavēstīja, ka degšanas platība bijusi neliela – aptuveni 15-20 kvadrātmetri. Dega ēkas jumts un ārsienas.

Rekonstrukcijai slēgtajā ēkā pašlaik netiek veikti nekādi remonta darbi; šeit neatrodas arī nekādas materiālās vērtības.

Aculiecinieki pavēstīja, ka notikuma vietā ieradies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Laukumā pie muzeja  atrodas ātrās palīdzības mašīnas. Informācija par cietušajiem pagaidām nav saņemta.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji paskaidroja, ka informācija par ugunsgrēku saņemta pl.11.30. Notikuma vietā ieradušās četras ugunsdzēsēju brigādes un autopacēlājs.

Ugundzēsēji aplaista ēkas jumtu ar ūdeni. Atklātās liesmas avots operatīvi likvidēts.

Aģentūra LETA ziņoja, ka ugunsgrēka dēļ tiek evakuēti cilvēki no līdzās esošā Melngalvju nama. Strēlnieku laukumā un Grēcinieku ielā slēgta kustība.

"Šodien man ļoti stingri pieteica, ka Okupācijas muzeja bēniņos vairs nedrīkstu smēķēt. Melngalvju namā Vējonis mani nelaiž. Kur lai smēķē?" – savā Twitter profilā rakstīja Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis.

 

 

Ziņu lente
0