Politika

Putins uzdevis atjaunot Krievijas ārpolitikas koncepciju

© Sputnik / Eugene Novozenina / Pāriet pie mediju bankasВид на Московский кремль
Вид на Московский кремль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nav iespējams vienā rāvienā atbildēt uz visiem jautājumiem un izgudrot kādu maģisku formulu, kas atrisinātu jebkuras problēmas, atzīmēja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu, tiek izstrādāta jauna Krievijas ārpolitikas koncepcijas redakcija, pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs.

Президент России Владимир Путин - Sputnik Latvija
ASV Valsts departaments nekomentē Obamas lūgumu Putinam

Ārlietu ministrs norādīja, ka "nenoteiktības periods visā pasaulē turpinās, un nav iespējams vienā rāvienā atbildēt uz visiem jautājumiem un izgudrot kādu maģisku formulu, kas atrisinātu jebkuras problēmas." Tas nav iespējams, it īpaši pašreizējā "sašķeltajā un pretrunīgajā" starptautiskajā situācijā.

"Protams, pie tam iespējams novērot kopējo tendenci. Mēs cenšamies visas šīs tendences atainot mūsu nozīmīgakajos doktrīnas dokumentos. Es runāju par Krievijas nacionālās drošības stratēģiju un ārpolitikas koncepciju," – piebilda politiķis.

Runa ir par pāreju pie jaunas, policentriskas vispasaules politikas arhitektūras, kas "ideālā gadījumā balstīsies uz vadošo spēka centru mijiedarbību globālo problēmu kopīga risinājuma interesēs," – uzsvēra ārlietu ministrs.

"Šim viedoklim piekrīt daudzas valstis, neskatoties uz to, ka automātisms starptautiskajās lietās nevar pastāvēt, tāpat kā jebkurā agrākā vēstures posmā. Un nav nekādu garantiju tam, ka pozitīvais vektors gūs virsroku," – paskaidroja Sergejs Lavrovs.

Krievijas ārpolitikas koncepcija pēdējo reizi tika atjaunota 2013. gadā.

Ziņu lente
0