Pērkons, Vairogs un Glābējs: skolēni izdomājuši vārdus bruņutransportieriem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Lielbritānijas iegādātās bruņumašīnas saņēmušas jaunus latviešu vārdus.

RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Aizsardzības ministrija apkopoja konkursa rezultātus, kas tika organizēts, lai izdomātu latviskus nosaukumus pieciem bruņutransportieriem. Uzvarētājiem būs iespēja pavizināties bruņutransportierī.

Pagājušā gada septembrī Aizsardzības ministrija iegādājās Lielbritānijā 123 bruņumašīnas par 39,4 miljoniem mārciņu. Piecas militārās mašīnas tika dēvētas par Spartan, Sultan, Scimitar, Samaritan un Samson. Ministrija nolēma tehniku pārdēvēt un aicināja skolēnus piedalīties konkursā par labājajiem bruņumašīnu nosaukumiem.

Šodien tika izsludināti konkursa rezultāti. Bruņumašīnas nosauktas par "Glābēju", "Pērkonu", "Vairogu", "Virsaiti" un "Zobenu". Uzvarētāji tiks apbalvoti vasarā Ādažu militārajā bāzē – viņiem būs iespēja doties braucienā ar bruņutehniku.

Par konkursa uzvarētājiem kļuvuši 17 skolēni no Rīgas, Ventspils, Rēzeknes, Cēsis, Iecavas, Taurupes, Bebrenes un Pampāļiem, Ropažu, Pārgaujas un Vecumnieku apgabaliem. Uzvarētāju vidū ir gan zēni, gan meitenes. Baltnews norāda, ka sarakstā nav krievu vārdu un uzvārdu. Iespējams, tas liecina par nepietiekamu patriotisko audzināšanu krievu skolās.

Konkursā tika piedāvāti arī citi nosaukumi, piemēram, Lāčplēsis, Laima, Sprīdītis un pat Porziņģis – par godu NBA basketbolistam.

Ziņu lente
0