Politika

Sputnik Latvija lasītāju skaits pēc bloķēšanas domēna zonā.lv pieaudzis

© Sputnik / Vadim ShekunПросмотр на компьютере сайта Sputnik Латвия
Просмотр на компьютере сайта Sputnik Латвия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ĀM nosūtīja ierosinājumu bloķēt portālu sputniknews.lv domēna zonā .lv sakarā ar to, ka starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" vadītājs ir iekļauts ES "melnajā sarakstā". Tūlīt pēc tam vietnes apmeklējumu skaits strauji pieaudzis, vēstīja Dmitrijs Kiseļovs.

RĪGA, 8.aprīlis — Sutnik. Sputnik Latvija vietnes apmeklējumu skaits strauji pieaudzis pēc valsts iestāžu pieņemtā lēmuma par resursa bloķēšanu domēna zonā.lv, ceturtdien pavēstīja "Rossija segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs.

Экран монитора с сайтом Sputnik Таджикистан - Sputnik Latvija
Latvijas ĀM negatavojas mainīt savu pozīciju Sputnik lietā
Agrāk Sputnik Latvija saņēma oficiālu paziņojumu par resursa slēgšanu domēna zonā.lv, jo esot pārkāpts ES Padomes lēmums par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu. Savukārt Sputnik pavēstīja, ka nav pārkāpts neviens Latvijas un ES spēkā esošo normatīvo aktu punkts. Latvijas ĀM nosūtījusi vēstuli arī ieteikumu bloķēt portāla sputniknews.lv domēnu.lv, jo ziņu aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs ir iekļauts ES sankciju sarakstā.

"Esmu pateicīgs latviešu kolēģiem par lielisko mūsu resursa reklāmu. Mūsu vietnes apmeklējumu skaits ir strauji pieaudzis," — teica Kiseļovs Maskava — Minska videokonferencē, kas notika "Rossija segodņa" telpās.

Viņš norādīja, ka Latvijas varas iestāžu rīcība ir nelikumīga. "Viņi centās slēgt mūsu resursu, aizbildinoties ar to, ka personīgi pret mani ieviestas ES sankcijas. Tas iziet ārpus tiesiskā lauka, jo personīgās sankcijas neattiecas uz aģentūru," — uzsvēra Kiseļovs.

Ceturtdien Minskā Kiseļovs piedalījās aģentūras Sputnik multivides centra atklāšanā. Komentējot aģentūras darbību Baltkrievijā, viņš pauda pārliecību, ka tas neizraisīs

Павильон международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija
Maskava pieprasīs izskaidrot Sputnik slēgšanas iemeslus Latvijā
negatīvu reakciju no vietējo varas iestāžu puses.

"Tas, kas notika Latvijā, liecina par bailēm no vārda brīvības, no atšķirīģa viedokļa. Es nedomāju, ka tā varētu notikt Baltkrievijā," — pauda Kiseļovs.

Sputnik (sputniknews.com) ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0