Politika

Putins par "Panamas dokumentu" lietu: es tur neesmu pieminēts

© Sputnik / Sergei Guneyev / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В.Путин участвует в работе III Медиафорума ОНФ "Правда и справедливость"
Президент РФ В.Путин участвует в работе III Медиафорума ОНФ Правда и справедливость - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālistu izmeklēšanu par ārzonas uzņēmumiem, kurā minēti viņa draugi, Krievijas prezidents nosaucis par "informatīvu produktu", ar kura palīdzību Krieviju cenšas sašūpot no iekšienes un padarīt pakļāvīgāku.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot žurnālistu izmeklēšanu par visā pasaulē pazīstamu cilvēku saikni ar ārzonu skandālu, paziņoja, ka viņa uzvārds šajos sarakstos nav atrodams un "tur nav par ko runāt", ziņoja RIA Novosti.

"Taču uzdevums ir dots, tāpēc jāstrādā vien ir. Ko viņi izdarīja? Izstrādāja informatīvu produktu. Atrada manus paziņas un draugus, tātad kaut ko sarakņāja un salipināja kopā," – paziņoja Putins, uzstājoties Krievijas Tautas frontes (KTF) mediju forumā.

Viņš uzsvēra, ka nav nekāda korupcijas elementa, kas būtu saistīts ar izmeklēšanā minētajiem "Krievijas prezidenta draugiem".

Valsts vadītājs norādīja, ka šādu publikāciju mērķis ir padarīt Krieviju pakļāvīgāku "pieķemmēt mūs tā, kā viņiem gribētos."

"Vienkāršākais paņēmiens ir ieviest sabiedrībā zināmu neuzticību pret varas un pārvaldes orgāniem, noskaņot vienu pret otru. Šis paņēmiens spīdoši tika izmantots Pirmā pasaules kara traģiskajos gados, kad valsts tika novesta līdz pilnīgam sabrukumam," – paskaidroja prezidents.

Банковские ячейки. Архивное фото - Sputnik Latvija
Nordea banka Latvijā noliedz savu līdzdalību "Panamas dosjē" lietā

Vairāki mediji visā pasaulē jau ir publicējuši dokumentus, kas, iespējams, pieder juridiskajai firmai Mossack Fonseca Panamā un liecinot par dažu valstu līderu un viņu tuvākā loka cilvēku saikni ar ārzonas uzņēmumiem. Pie tam neviens nav oficiāli apstiprinājis dokumentu autentiskumu, un kompānijas Mossack Fonseca pārstāvji ir atteikušies apliecināt to autentiskumu. Žurnālistu darbības viņi nosaukuši par noziegumu.

Sarakstā minēti vairāku, it kā prezidentam tuvu Krievijas iedzīvotāju vārdi: uzņēmēji Suleimans Kerimovs, Arkādijs Rotenbergs, Jurijs Kovaļčuks, Ekonomiskās attīstības ministrijas vadītājs Aleksejs Uļukajevs, valsts vadītāja preses sekretāra Dmitrija Peskova dzīvesbiedre – daiļslidotāja Tatjana Navka un mūziķis Sergejs Roldugins.
Putins paziņoja, ka lepojas ar to, ka viņa draugu vidū ir tādi cilvēki kā violončellists Roldugins – viens  no labākajiem mūziķiem valstī.

"Gandrīz visu nopelnīto naudu viņš iztērēja mūzikas instrumentu iegādei ārzemēs un atveda tos uz Krieviju. Dārgi instrumenti," – piezīmēja prezidents.

Viņš piebilda, ka Roldugins jau vairākus mēnešus noformē dokumentus, lai nodotu minētos mūzikas instrumentus valsts iestādēm. Turklāt viņš organizē koncertus un nodarbojas ar krievu kultūras popularizāciju ārzemēs, faktiski par visu maksājot no savas kabatas.

Ziņu lente
0