Ušakovs brīdina par vīrusu uzbrukumu savam profilam Facebook

© Sputnik / Sergey PyatakovRīgas mērs Nils Ušakovs
Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvaspilsētas mērs lūdz lasītājus neatvērt saites, kas sūtītas no viņa profila.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs brīdinājis lasītājus, kas pieteikušies viņa profilā sociālajā tīklā Facebook par vīrusu, ko, iespējams, satur viņa vārdā sūtītie ziņojumi.
"Atvainojos visiem, šķiet, ka mans FB ir saķēris kādu vīrusu. Ja saņemat no manis ziņu ar saiti uz video — neveriet vaļā!" – rakstīja Ušakovs savā profilā Facebook.

Atvainojos visiem, šķiet, ka mans FB ir saķēris kādu vīrusu. Ja saņemat no manis ziņu ar saiti uz video — neveriet vaļā…

Опубликовано Нилом Ушаковым 30 марта 2016 г.

"Karstais punkts" Facebook

Februārī Ušakovs saņēma Valsts valodas centra sūtīto pieprasījumu jautājumā par to, ka Rīgas domes pārstāvji Facebook tīklā sazinās arī krievu valodā.

Valsts valodas centrs ir iestāde, kas soda Latvijas iedzīvotājus, kuri neizmanto latviešu valodu publiskajā sfērā vai nepārvalda to pietiekami augstā līmenī. Latvijā ir viena valsts valoda – latviešu valoda. Krievu valoda saņēmusi svešvalodas statusu, neskatoties uz to, ka tā ir 40% valsts iedzīvotāju dzimtā valoda. Rīgas mērs ir arī Rīgas pašvaldības vadītājs.

Atbildot uz pieprasījumu, Ušakovs uzsvēra, ka Dome publicē informāciju divās valodās,lai ikviens rīdzinieks varētu pilnā mērā uzzināt visu, kas notiek pilsētā. Viņš piezīmēja, ka šī kārtība netiks mainīta.

Agrāk Valsts valodas centrs uzsāka pārbaudi jautājumā par Ušakova uzrunu krievu valodā Uzvaras parkā 2015. gada 9. maijā. Šo pasākumu apmeklēja vairāki tūkstoši cilvēku.
Atbildei Rīgas mērs pajokoja, teikdams, ka vēlas iesniegt sūdzību Valsts valodas centrā  par vienu no Rīgas domē dzīvojošajiem kaķiem, kurš, pēc Ušakova domām, nepārvaldot latviešu valodu.

Ziņu lente
0