Politika

Kučinskis gaida izšķirošu rīcību informatīvajā karā

© AFP 2023 / THIERRY CHARLIER Māris Kučinskis
Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Sputnik Latvija tika informēta par resursa slēgšanu domēna zonā .lv. "Tas ir klusais informatīvai karš, kurā mūsu drošības iestādēm ir jābūt daudz spējīgākām," - situāciju komentēja Latvijas premjerministrs Kučinskis.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Premjerministrs Māris Kučinskis intervijā televīzijas kanālam LNT norādīja, ka Latvijas varas iestādes var ierobežot tikai Latvijā reģistrēto interneta resursu darbību.

"Tas ir tas klusais informatīvai karš, kurā mūsu drošības iestādēm ir jābūt daudz spējīgākām nekā iepriekš," – politiķa vārdus citēja aģentūra LETA. Kučinskis sarunā piebilda, ka Sputnik nav vienīgais šāda veida kanāls ar orientāciju uz Latvijas iedzīvotājiem, kurā pieejami "tendenciozi raksti".

Propagandas izplatīšanās visā Eiropā kļūst arvien plašāka, atzina Kučinskis.

Sputnik - Sputnik Latvija
Sputnik Latvija ir atgriezies pie saviem lasītājiem domēna zonā .com

Atgādināsim, ka vakar Sputnik Latvija saņēma oficiālu informāciju par resursa slēgšanu domēna zonā. lv. Atsaucoties uz Latvijas ĀM pieprasījumu, domēna reģistrators informēja portāla vadību par to, ka "domēna nosaukuma sputniknews.lv reģistrācija pārkāpj Eiropas Padomes lēmumu par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālā veseluma, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu."

Sakarā ar portāla pēkšņo bloķēšanu domēna zonā.lv, informācijas aģentūra un radio Sputnik ir atsākusi ziņu portāla Sputnik Latvija darbību krievu un latviešu valodās domena zonā.com Turklāt visiem lasītājiem Latvijā ir pieejama Sputnik mobilā lietotne latviešu un krievu valodās, kas piemērota platformām iOS un Android.

Krievijas Ārlietu ministrija izvērtēja Latvijas varas iestāžu darbības. Oficiālas amatpersonas pauda uzskatu, ka tā ir atklātas cenzūras izpausme un aicināja  EDSO pārstāvi plašsaziņas līdzekļu brīvības jautājumos, kā arī attiecīgās starptautiskās organizācijas izvērtēt diskrimināciju, kam pakļauts aģentūras Sputnik interneta portāls Latvijā.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs nosauca Sputnik Latvija slēgšanu par paniku, kurā tiek pārkāpti tiesiskie akti.

Ziņu lente
0