Krievijas vēstniecība publicējusi kandidātu sarakstu bezmaksas studijām Krievijā

© Sputnik / Sergey Malgawko / Pāriet pie mediju bankasStudenti. Foto no arhīva
Studenti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diplomātiskā misija lūdz topošos abiturientus paziņot, ja informāciju par uzņemšanu universitāte nosūtīs pašiem abiturientiem personīgi, vai gadījumā, ja kanditāts ir nolēmis atteikties no studijām, neskatoties uz iemesliem

RĪGA, 30.marts — Sputnik. Noslēgta pretendentu atlase bezmaksas studijām Krievijas augstskolās nākamajā mācību gadā.

Крымский федеральный университет имени В.И.Вернадского - Sputnik Latvija
Vēstniecībā uzsākta dokumentu pieņemšana bezmaksas studijām Krievijā

Krievijas vēstniecība savā mājaslapā publicējusi kandidātu sarakstu. Šis saraksts vēl tiks papildināts atbilstoši kandidātu dosjē, saskaņā ar abiturientu iestāšanās prioritātātēm, iespējamajiem atteikumiem un radošo testu rezultātiem.

Informācija par dokumentu pieņemšanu tika publicēta februāra vidū.  2016./17. mācību gadā Krievijas Federācija ir gatava uzņemt 85 cilvēkus no Latvijas. Kandidātiem tika  dāvāta iespēja iesniegt dokumentus jebkurā specialitātē jebkurā mācību iestādē, kas bija norādītas ārvalstniekiem paredzētās Krievijas augstskolu izglītības programmas mājaslapā.

Iesniegt dokumentus atlasei varēja Latvijas pilsoņi un nepilsoņi. Atlasē nevarēja piedalīties Latvijas iedzīvotāji, kam ir Krievijas pase ar reģistrāciju Krievijas teritorijā, kā arī dzīvojošie Latvijā citu valstu pilsoņi.

Gadījumā, ja kandidāts nolēmis atteikties no studijām, diplomātiskā misija lūdzu informēt par to vēstniecību neatkarīgi no šī lēmuma iemesliem. Topošie abiturienti tiek lūgti informēt vēstniecību arī gadījumā, ja informāciju par kandidāta uzņemšanu universitāte viņam nosūtījusi personīgi.

Любовь Глебова - Sputnik Latvija
Bezmaksas studijas Krievijā 15 tūkstošiem ārzemnieku

Vēstniecība informēja par to, kā rīkoties gadījumā, ja pretendents nav iesniedzis daļu dokumentu un atgādināja, ka dažās specialitātēs tiks organizēts radošais konkurss.

Informāciju par pretendentu uzņemšanu augstskolās Krievijas vēstniecība publicēs 2016. gada jūlijā vai augustā.

Uzņemtie studenti tiks nodrošināti ar mājokli un stipendiju.  Braucienu līdz studiju vietai abiturients apmaksā pats.

Ja kandidāts nepārvalda krievu valodu pietiekamā līmenī, lai varētu apgūt studiju programmu, pieejami papildu valodas kursi. Arī valodu studiju laikā tiks maksāta stipendija.

 

Ziņu lente
0