Krusta ceļš Romā – caur metāla detektoriem

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Ватикан
Города мира. Ватикан - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Varas iestādes organizē plašu kontroles sistēmu pirms tradicionālā Krusta ceļa pie Kolizeja sienām, kas notiks Lielās Piektdienas vakarā. Tajā iesaistīti sprāgstvielu speciālisti un kinologi ar īpaši apmācītiem suņiem.

RĪGA, 25. marts – Sputnik. Ceturtdien Romā tiks īstenoti papildu pasākumi, kuru mērķis ir garantēt drošību visu nozīmīgāko pasākumu dalībniekiem, kas ieplānoti Itālijas galvaspilsētā par godu Lieldienām. Kristus augšāmcelšanās svētkus katoļi visā pasaulē svinēs 27. martā.

Atsaucoties uz aģentūras askanews sniegto informāciju, RIA Novosti ziņo, ka šis lēmums pieņemts ceturtdien Romas policijas pārvaldes ārkārtas apspriedē. Pie vairākiem objektiem, piemēram, Sv. Pētera katedrāles Vatikānā un Kolizeja tiks izveidotas īpašas apmeklētāju kontroles zonas.

В Брюсселе почтили память погибших во время терактов - Sputnik Latvija
Teroristu pašnāvnieku galvenais mērķis bijis Beļģijas AES

Pirms tradicionālā Krusta ceļa pie Kolizeja sienām, kas notiks Lielās Piektdienas vakarā, tiks organizēta plaša kontroles sistēma. Tās darbā iesaistīties arī sprāgstvielu speciālisti  un kinologi ar īpaši apmācītiem suņiem.

Jāpiebilst, ka pirms Lieldienām, svētku dienās un Lieldienu pirmdienā tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem tiks izsniegs papildu ekipējums tūlītējai pārbaužu veikšanai jebkādu aizdomu gadījumā un reaģēšanai kritiskās situācijās. Pilsētas ielās dežūrēs policijas speciālo nodaļu darbinieki un karabinieri.

"Šī plāna mērķis ir maksimāla drošība visiem, kas vēlēsies piedalīties ieplānotajos reliģiozajos pasākumos," – uzsvēra Romas policijas pārvaldes pārstāvji.

Витаутас Ландсбергис - Sputnik Latvija
Landsberģis ierosina NATO un ES "lidot uz Āfriku" un atbildēt teroristiem
Ņemot vērā augstos terorisma draudus pēc uzbrukumiem Briselē, Itālijā jau pastiprināti drošības pasākumi dzelzceļa stacijās, metro, lidostās un citās sabiedriskās vietās.

22. marta rītā Briseles starptautiskajā lidostā atskanēja divi sprādzieni. Trešais nogranda nedaudz vēlāk metro vagonā Mālbekas stacijā. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās teroristiskais grupējums "Islāma valsts" (ISIS). Krīzes centra dati liecina, ka teroraktos dzīvības zaudējis 31 cilvēks, vairāk nekā 250 guvuši ievainojumus. Varas iestādes izsludinājušas Beļģijā maksimālo – ceturto terorisma draudu līmeni.

Ziņu lente
0