Marija Zaharova: laiks mosties – drošu vietu pasaulē nav

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasБрифинг официального представителя МИД России Марии Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России Марии Захаровой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģeopolitiskās spēles, ārējās režīmu maiņas ģeopolitiskās stratēģijas noved pie tā, līdz kam pašlaik nonākusi pasaule – pie absolūtas neaizsargātības starptautiskā terorisma priekšā, uzskata Zaharova.

RĪGA, 22. marts — Sputnik. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova pauda līdzjūtību teroristisko uzbrukumu upuriem un atzīmēja, ka traģēdija liek izdarīt zināmus secinājumus. Pirmkārt, ir jāsaprot, ka šodien pasaulē vairs nav "drošu vietiņu", un vienīgo iespēju pretoties terorismam dāvā starptautiskā sadarbība.

"Daudzi sapņoja par to, ka šodien ir kāds drošs nostūris, kur cilvēki var justies drošībā no terorisma, taču pienācis laiks mosties – tādu vietu nav," – uzsvēra Zaharova.
Strupceļā ved bezgalīgais flirts ar teroristiem, viņu dalīšana labajos un sliktajos, argumenti par to, ka kāds no viņiem ir brīvības cīnītājs, bet kāds cits – terorists, uzskata Zaharova.

Полицейское оцепление возле станции метро Мальбек - Sputnik Latvija
EP deputāts: Salahs Abdeslams visiem solījis priecīgas Lieldienas
Ģeopolitiskās spēles, ārējās režīmu maiņas ģeopolitiskās stratēģijas noved pie tā, līdz kam pašlaik nonākusi pasaule – pie absolūtas neaizsargātības starptautiskā terorisma priekšā, uzskata Zaharova.

Viņa atgādināja, kā pasauli šokējuši teroristu uzbrukumi Parīzē, kā radusies stingra apņemšanās cīnīties ar starptautisko terorismu, tostarp arī ISIS."Taču pēc sarunām ar dažiem Rietumu politiskajiem līderiem šī apņemšanās sāka gaist un nav ne pie kā novedusi," – konstatēja Marija Zaharova.

"Kad skatos Minhenes drošības konferences ierakstus, man gribas jautāt: kādam nolūkam jūs pulcējaties? Kāpēc tiek radītas kaut kādas apvienības? Kādam nolūkam tiek nostiprināta NATO? Kādiem mērķiem tiek piešķirti līdzekļi Eiropas drošības uzlabošanai, ja tās vienkārši nav?" – vaicā Zaharova.

Разбитые окна в аэропорту в Брюсселе после взрывов - Sputnik Latvija
Terorisma aktu sērija Briselē: sprādzienos lidostā un metro gājuši bojā 34 cilvēki

"Kāpēc tiek izdomāti kaut kādi mītiski draudi, kuru nav, kaut kādi informatīvie un hibrīdkari, paņēmieni, kā tiem pretoties, atvēlot miljoniem eiro. Lūk, kur atrodas draudi: tie čemodānā nokļūst lidmašīnā, mugursomā brauc metro un tiek kārbā atstāti pie gājēju pārejas," – piezīmēja ĀM pārstāve.

Marija Zaharova uzskata, ka viens no iemesliem, kāpēc terorismu iznīcināt nav iespējams, ir meklējams bezgalīgajā politisko intrigu ķēdītē, kas īpaši gara izstiepusies Tuvo Austrumu valstīs, kad cēlu mērķu aizsegā tika iznīcinātas veselas valstis. "Mēs pastāvīgi atkārtojam vienu un to pašu – meklēsim noteiktu teoristisko aktu cēloņus, izstrādāsim kopīgu rīcības plānu, sniegsim informāciju viens otram. Tas viss notiek mūsu kopējā kontinentā," – uzsvēra Marija Zaharova.

Ziņu lente
0