Video

Izstrādātājs atklājis jaunā krievu iznīcinātāja MiG-35 projekta nianses

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aviobūves korporācijas "MiG" ģenerāldirektors Sergejs Korotkovs pastāstīja par jaunā daudzfunkcionālā iznīcinātāja iespējām un to, kādus mērķus varēs iznīcināt jaunais MiG-35.

MiG-35 varēs identificēt un iznīcināt mērķus gaisā, uz zemes un ūdens, žurnālistiem pastāstīja Krievijas Aviobūves korporācijas "MiG" ģenerāldirektors Sergejs Korotkovs.

"Tam ir nepieciešamais radioelektronisko iekārtu komplekss, kas ļauj izmantot visus pašreiz pieejamos aviācijas uzbrukuma līdzekļus gaisā, virs zemes un ūdens esošajiem mērķiem," – viņš paskaidroja.

Izstrādātājs atzina, ka jaunais MiG-35 vienlaikus identificē līdz desmit mērķus un izdara uzbrukumu sešiem bīstamākamiem objektiem.

"Mēs uzskatām, ka tas pieder pie 4++ klases lidmašīnām, tātad jau pašlaik tā ražošanā tiek izmantoti piektās paaudzes elementi, piemēram, nemanāmība un daudzfunkcionalitāte," – piebilda korporācijas vadītājs.

Pašlaik MiG-35 tiek būvēti uz korporācijas ražošanas kompleksa bāzes Luhovicos – korporācija ir noslēgusi līgumu ar Krievijas Aizsardzības ministriju par izmēģinājumiem un kostruktora darbiem.

MiG-35 ir daudzfuncionāls 4++ paaudzes iznīcinātājs. Tas veido militāro lidmašīnu MiG-29K/KUB un MiG-29M/M2 tālākās attīstības rezultāts ar uzlabotu efektivitāti un ekspluatācijas īpašībām.

Līgums ar Krievijas Aizsardzības ministriju par MiG-35 piegādi, domājams, tiks noslēgts 2016. gada pirmajā ceturksnī, un Krievijas Gaisa kosmiskie spēki saņems lidmašīnas 2018.-2020.gg.

Ziņu lente
0