Skolēnu veselība ir labāka, taču izplatās aptaukošanās

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasПервоклассники в столовой
Первоклассники в столовой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem, tikai 1% zēnu un 2,6% meiteņu uzskata, ka viņiem ir slikta veselība. Meitenes gan bieži sūdzas par galvassāpēm, un visās vecuma grupās kopumā ir pieaudzis bērnu skaits ar lieko svaru.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Vairāk nekā puse Latvijas skolēnu savu veselību vērtē kā labu, tomēr skolēnu ar lieko svaru kļūst arvien vairāk. Par to ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz Pasaules Veselības organizācijas jaunāko pētījumu rezultātiem.

Школьный класс - Sputnik Latvija
Pats pēdējais zvans: skolas tiek slēgtas

59,4% zēnu un 56,3% meiteņu uzskata, ka viņu veselība ir laba, 26,2% un 15,4% domā, ka tā ir teicama, un tikai 1% zēnu un 2,6% meiteņu uzskata, ka viņu veselība ir slikta.

Pasaules Veselības organizācija norāda, ka visās vecuma grupās palielinājies bērnu skaits, kam konstatēts liekais svars.

Meitenes bieži cieš no galvassāpēm. 2010. gadā 37,1% meiteņu ziņoja, ka vismaz reizi nedēļā viņām sāp galva, bet 2015. gadā šis rādītājs pieaudzis līdz 40,6%.

Savukārt zēniem tagad galva sāp mazāk. 2010. gadā par galvassāpēm sūdzējās 25,2% zēnu, bet 2014. gadā viņu skaits ir samazinājies līdz 24,1%.

Meitenēm arvien biežāk sāp mugura — par sāpēm mugurā vismaz reizi nedēļā sūdzas 24,9% meiteņu un 17,7% zēnu.

Ziņu lente
0