Uzsākts kriminālprocess lietā par nacionālismu Twitter tīklā

CC BY 2.0 / Rae Allen / ThemisБогиня правосудия Фемида
Богиня правосудия Фемида - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģenerālprokuratūra saņēmusi iesniegumu par to, ka lietotājs "@nacionaalisti" latviešu vidē sistemātiski propagandē ar vardarbību saistītu nepatiku pret Krieviju, krieviem, ebrejiem, musulmaņiem, melnādainajiem un homoseksuālistiem.

RĪGA, 14. marts — Sputnik. Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu saistībā ar Twitter lietotāja "@nacionaalisti" izteikumiem, kas ietver nacionālā naida kurināšanas pazīmes. Par to aģentūru LETA informējusi DP preses sekretāre Līga Pētersone.

Молоток судьи - Sputnik Latvija
EP deputāts: spriedums Koptelovam apdraud vārda brīvību
Iesniegumu Ģenerālprokuratūrā šajā jautājumā iesniedzis biedrības "Russkaja Zarja" pārstāvis Illarions Girss.

Girss norādījis, ka lietotājs "@nacionaalisti" sistemātiski propagandē vardarbību un naidu pret Krieviju, krieviem, ebrejiem, melnādainajiem, musulmaņiem un homoseksuālistiem. Turklāt uzsvēra Girss, lietotāja publikācijās konstatēts aicinājums uz genocīdu, kā arī tā attaisnošanas pazīmes.

Lietotājs šogad vairākkārt publicējis nacistiska rakstura ierakstus. Piemēram, viņš apgalvoja, ka krievi nav jāārstē, ebreji ir jālikvidē un krieviem un ebrejiem esot nepieciešama eitanāzija.

Baltijas valstīs vērojamo iecietīgo attieksmi pret neonacisma atdzimšanu, par ko kautrīgi klusē Eiropas Savienība un ASV, savā uzrunā ANO Cilvēktiesību padomes 31. sesijā pieminēja arī KF ĀMS vadītājs Sergejs Lavrovs.

"Mēs nedrīkstam aizmirst, ka mūsdienu tiesību aizsardzības sistēma ir izveidojusies, pateicoties uzvarai pār nacismu Otrajā pasaules karā," — toreiz sacīja Lavrovs.

Ziņu lente
0