Lielā tvarstīšana uz robežas

© Sputnik / Oksana DzadanНа границе Латвии и России
На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par dalību starptautiskā kontrabandistu grupējumā aizturēti astoņi robežsargi un viens muitnieks.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Janvārī un februārī Valsts robežsardzes operācijas "tīras rokas" gaitā izdevies ne tikai aizturēt kontrabandistus, apturēt zagto automašīnu izvešanu uz Krieviju, slēgt kārtējo cigarešu kontrabandas kanālu pretējā virzienā, bet arī atmaskot vilkačus ar uzplečiem, informē LETA.

Автомобиль BMW X3 - Sputnik Latvija
Pie Igaunijas-Latvijas robežas aizturēta autozagļu banda
Vairāki noziedzīgie grupējumi netraucēti darbojušies visu pagājušo gadu.

Viņi nogādāja Krievijā ES valstīs zagtas luksusa klases automašīnas, bet no Krievijas Lietuvā un Polijā ieveda tabakas izstrādājumus, kas bija noslēpti automašīnu apdarē un speciāli aprīkotās slēptuvēs. Noziedznieki pat maksājuši vairākiem robežsargiem par to, lai tie nodrošinātu noteiktu automašīnu paviršu pārbaudi.

2015. gadā kompleksa operatīvo pasākumu laikā Valsts robežsardzes darbiniekiem izdevās novērst vairāku zagto automašīnu nokļūšanu pāri robežai. Tika slēgti arī cigarešu kontrabandas kanāli. Ierosinātas 10 krimināllietas par nelikumīgu transportlīdzekļa reģistrācijas numura zīmju izgatavošanu, realizāciju, izdošanu, viltošanu, iznīcināšanu un nolaupīšanu, kā arī par kukuļņemšanu un kontrabandu. Tad kļuva skaidrs, ka noziedznieki rīkojās ar valsts amatpersonu atbalstu.

Izmeklēšanas gaitā izdevās noskaidrot vilkaču personības un aizturēt noziedzniekus.

2016. gada janvārī un februārī tika aizturētas divas civilpersonas, astoņi robežsargi un viens muitnieks.

Viena civilpersona un divi robežsargi tika arestēti, attiecībā uz pārējiem tika izvēlēti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Četri robežsargi pēc aizturēšanas tika atlaisti no Valsts robežsardzes pēc pašu vēlēšanās, pārējie vēl turpina dienestu.

Ziņu lente
0