Dobeles dzirnavnieks arestēts, taču darbu turpinās

© Foto : jarmolukПодпись документов
Подпись документов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
VID organizētā audita rezultāti apliecina, ka uzņēmumam vēl jāsamaksā nodokļi 1,92 milj. eiro apmērā. "Dobeles dzirnavnieks" šo summu uzskata par nepamatotu, tomēr vienošanās par to, ka nodokļu uzrēķins netraucēs uzņēmuma darbam, ir panākta.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieņēmis lēmumu arestēt uzņēmuma "Dobeles dzirnavnieks" īpašumus, ziņo aģentūra LETA. Tas ir viens no lielākajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem valstī.

VID veiktā audita rezultāti liecina: kopējā nodokļu summa, ko nāksies nomaksāt Dobeles dzirnavniekam, sastāda 1,92 milj. eiro.

Промышленно-металлургический холдинг - Sputnik Latvija
"KVV Group" īpašnieks plāno apturēt rūpnīcu Liepājā

Šo summu veido pievienotās vērtības nodoklis – 592 600 eiro, uzņēmuma ienākuma nodoklis – 527 900 eiro un soda nauda.

"Dobeles dzirnavnieka" pārstāvji atzīmē, ka pērn uzņēmums valsts budžetā pārskaitījis 1,86 miljonus eiro.

VID apķīlājis 24 uzņēmumam piederošos nekustamos īpašumus, kas novērtēti 2,41 miljona eiro vērtībā, un pašu "Dobeles dzirnavnieka" ražotni.

VID rīcībā esošā informācija liecina, ka divi objekti apgrūtināti ar Swedbank hipotēku par 80,7 un 78,9 milj. eiro. Arestēta arī 21 automašīna un četri traktori.

Uzņēmumu reģistrā iesniegtais lēmums liedz "Dobeles dzirnavniekam" pārdot transporta līdzekļus, taču uzņēmums var turpināt transporta līdzekļu un nekustamo īpašumu ekspluatāciju.

Dobeles dzirnavnieks: nodoklis ir nepamatots

Uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" uzskata, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir nepamatoti aprēķinājis papildu PVN atsevišķiem darījumiem, pie tam atsaucoties uz kompānijas piegādātāju darbību.

Компания Дзинтарс - Sputnik Latvija
Tagad mums atslēgs gāzi: Dzintars atkal ir parādā LG
"Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, minētais VID lēmums saistīts ar vairākiem darījumiem ar mūsu piegādātājiem," – norādīts uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Kristapa Amsila paziņojumā, kas piektdien publicēts uzņēmuma vietnē.

"Uzskatām, ka nepienācīgi ir izvērtēti lietas faktiskie apstākļi un līdz ar to absolūti nepamatoti uzņēmumam piemērots papildus pievienotās vērtības nodokļa aprēķins, pamatojoties uz piegādātāju un viņu starpnieku veiktajām darbībām,"— konstatēja Amsils.

"Dobeles dzirnavnieka" vadība ierosina sakārtot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) apmaksas kārtības noteikumus.

Finanšu ministre: "Dobeles dzirnavnieks" darbu nepārtrauks

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola Latvijas radio ēterā norādījusi, ka VID un uzņēmuma "Dobeles dzirnavnieks" vadība ir pieņēmusi konstruktīvu lēmumu un nodokļu atskaite uzņēmuma darbību netraucēs.

"Protams, VID lēmums par nodokļu atskaiti nebija negaidīts, jo parādi krājās ilgu laiku un VID neko nedara bez brīdinājuma. Pozitīvi ir tas, ka VID ne tikai sargā valsts intereses, bet arī cenšas rast risinājumu, kas netraucētu uzņēmuma darbībai," – piebildusi ministre.

VID un "Dobeles dzirnavnieka" vienošanās nianses ministre neizpauda.

Ziņu lente
0