Kučinskis cer uz NATO palīdzību migrācijas krīzē

© REUTERS / Alkis KonstantinidisБеженцы во время посадки на автобус
Беженцы во время посадки на автобус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ministru kabineta vadītājs paziņojis, ka Briseles samita darba kārtībā nav iekļauti Latvijai nelabvēlīgi jautājumi. Nav paredzeta arī bēgļu izmitināšanas kvotu izskatīšana.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Premjerministrs Māris Kučinskis uzskata, ka NATO iesaistīšanās sekmēs migrācijas krīzes normalizēšanos. Šo viedokli viņš paudis pirmdien pirms ES un Turcijas samita, ziņo aģentūra LETA.

"NATO iesaiste dod pamatotas cerības, ka situācija sāks normalizēties, cik nu tas ir iespējams, kamēr Sīrijā turpinās kara darbība," — norādījis Kučinskis.

Мигранты пытаются обрушить часть границы во время акции протеста - Sputnik Latvija
Kučinskis: jāpadomā, kā sūtīt migrantus atpakaļ
"Dokuments, kas sagatavots uz pēcpusdienas apspriešanu, ir tendēts uz tādu vairāk vai mazāk noregulējumu. Liekam diezgan lielas cerības," — pastāstījis premjers.

Kučinska piebildis, ka samita darba kārtībā nav iekļauti Latvijai nelabvēlīgi jautājumi. Netiek plānota arī bēgļu izmitināšanas kvotu jautājuma apspriešana.

Pirmdien Briselē darbu uzsāk ārkārtas ES samits, kurā piedalīsies arī Turcija. Samita dalībnieki centīsies rast izeju no migrācijas krīzes. Ankara cer, ka Brisele piešķirs solīto finansiālo palīdzību – trīs miljardus eiro, kas tiks izmantoti bēgļu izmitināšanai Turcijas teritorijā. Samitā piedalās 28 ES dalībvalstu vadītāji.

ES robežkontroles aģentūras Frontex rīcībā esošie dati liecina, ka šī gada janvārī no Turcijas uz Eiropas Savienībā ieradušies 68 tūkstoši migrantu – 38 reizes vairāk nekā pagājušā gada janvāri. 2015. gadā migrantu skaits sasniedzis 1,8 miljonus cilvēku. Eiropas Komisija jau ir paziņojusi, ka pašreizējā migrācijas krīze ir lielākā kopš Otrā pasaules kara periodā piedzīvotās.

Ziņu lente
0