Eiropas Parlamenta vadītājs: daļai bēgļu nav nepieciešama steidzama aizsardzība

© AFP 2023 / LOUISA GOULIAMAKIБеженцы в автобусе
Беженцы в автобусе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Martins Šulcs saprot cilvēkus, kas meklē labāku dzīvi Eiropā, taču vispirms ir jārisina Irākas un Sīrijas iedzīvotāju – bēgļu problēmas, nevis ekonomisko migrantu grūtības, uzskata viņš.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. ES nav gatava sniegt palīdzību visiem bēgļiem, starp kuriem ES valstīs ierodas arī ekonomiskie migranti, pirmdien paziņojis Eiropas Parlamenta vadītājs Martins Šulcs.

Daudzi no tiem (bēgļi no trešajām valstīm – red. piez.), kas pašlaik ierodas ES teritorijā, nemeklē steidzamu aizstāvību, atšķirībā no Sīrijas bēgļu ģimenēm, Šulcs pauda žurnālistiem Briselē.

"Es ļoti labi saprotu jaunos vīriešus un sievietes no Magriba vai Pakistānas, kas meklē labāku dzīvi pie mums. Taču humanitāra aizsardzība – tas ir pavisam kas cits. Šobrīd galvenais ir rast risinājumu tiem, kam nepieciešama aizsardzība. Lai to nodrošinātu, mums ir jāsadarbojas ar Turciju, neskatoties uz politiskajām nesaskaņām," — teica Šulcs.

Мигранты после пересечения границы с Македонией - Sputnik Latvija
Valss un Merkele: Francijas premjers pret Vācijas migrācijas politiku
Pirmdien Briselē darbu uzsāk ārkārtas ES samits, kurā piedalīsies arī Turcija. Samita dalībnieki centīsies rast izeju no migrācijas krīzes. Ankara cer, ka Brisele piešķirs solīto finansiālo palīdzību – trīs miljardus eiro, kas tiks izmantoti bēgļu izmitināšanai Turcijas teritorijā. Samitā piedalās 28 ES dalībvalstu vadītāji.

ES robežkontroles aģentūras Frontex rīcībā esošie dati liecina, ka šī gada janvārī no Turcijas uz Eiropas Savienībā ieradušies 68 tūkstoši migrantu – 38 reizes vairāk nekā pagājušā gada janvāri. 2015. gadā migrantu skaits sasniedzis 1,8 miljonus cilvēku. Eiropas Komisija jau ir paziņojusi, ka pašreizējā migrācijas krīze ir lielākā kopš Otrā pasaules kara periodā piedzīvotās.

Ziņu lente
0