Politika

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji iebilst pret sejas aizklāšanu publiskās vietās

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasДевушка в платке-никабе
Девушка в платке-никабе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai pieci procenti aptaujāto uzskata, ka publiskās vietās var staigāt ar aizsegtu seju. Likumprojekts aizliedz ne tikai parandžas, bet arī balaklavas un ķiveres.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju — 77% — atbalsta likumprojektu, kas aizliedz publiskās vietās nēsāt seju aizsedzošu apģērbu. Par to liecina TNS martā veiktā aptauja, vēsta aģentūra LETA.

42% respondentu paziņojuši, ka noteikti atbalsta likumprojektu, 35% — drīzāk atbalsta 11% — drīzāk neatbalsta.

Tikai 5% aptaujāto respondentu noteikti neatbalsta aizliegumu. 7% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Олег Петров - Sputnik Latvija
Bijušais Latvijas Islāma kultūras centra vadītājs Petrovs pievienojies Islāma valstij

Piektdien Latvijas tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs paziņojis, ka seju aizsedzošā apģērba nēsāšanas aizliegums varētu stāties spēkā 2017. gada 1. janvārī. Ministrija piedāvā visiem interesentiem līdz 26. martam piedalīties likumprojekta izstrādāšanā, kas liegtu publiskās vietās nēsāt seju aizsedzošu apģērbu.

Vienlaikus ministrija norāda, ka jāsaglabā harmoniska un vienota vide valstī, kas veicinātu iebraucējus integrēties Latvijas sabiedrībā un neradītu šķērsli cilvēku attiecībās.

Aizliegums attieksies uz jebkura veida seju aizsedzošu apģērbu: maskām, balaklavām, ķiverēm, lakatiem un kapucēm, kā arī sieviešu seju aizsedzošu apģērbu. Ierobežojumi neattieksies uz šāda tērpa nēsāšanu dievnamos, slēgtos privātos pasākumos publiskās vietās, ka arī privātpersonai piederošā nekustamā īpašumā, kurā noteikumus nosaka nekustamā īpašuma īpašnieks.

Tieslietu ministrija norāda, ka pēc publiskās apspriešanas beigām likumprojekts tiks novirzīts izskatīšanai valsts sekretāru sanāksmē.

TNS aptaujā piedalījās 1000 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Ziņu lente
0