Iespējams, ja šodien tiks slēgts "Balkānu maršruts"

© REUTERS / Srdjan ZivulovicВозведение барьеров на границе в Европе
Возведение барьеров на границе в Европе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Migranti un bēgļi vairs nevarēs nokļūt Eiropā, ja samitā Briselē tiks pieņemts lēmums slēgt "Balkānu maršrutu".

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Eiropas Savienības valstis vēlas samitā Briselē slēgt "Balkānu maršrutu". Rezultātā ceļš uz Eiropu migrantiem un bēgļiem no Grieķijas būtu slēgts, ziņo aģentūra RIA Novosti, norādot uz informācijas avotu aģentūrā DPA.

"Šis maršruts tagad ir slēgts," — teikts samita vajadzībām sagatavotajā dokumentā.

Pirmdien Briselē darbu uzsāk ārkārtas ES samits, kurā piedalīsies arī Turcija. Samita dalībnieki centīsies rast izeju no migrācijas krīzes.

Мигранты пытаются обрушить часть границы во время акции протеста - Sputnik Latvija
Kučinskis: jāpadomā, kā sūtīt migrantus atpakaļ

Ankara cer, ka Brisele piešķirs solīto finansiālo palīdzību – trīs miljardus eiro, kas tiks izmantoti bēgļu izmitināšanai Turcijas teritorijā.

Grieķijas iekšlietu ministra vietnieks migrācijas jautājumos Joannis Muzals ir paziņojis, ka Grieķija nevēlas uzņemt miljoniem migrantu un bēgļu visas Eiropas vietā, ņemot vērā milzīgo migrācijas plūsmu.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs intervijā Sputnik sniedza ES migrācijas politikas vērtējumu. Viņš paziņojis, ka tā ir viena no lielākajām Eiropas Savienības kļūdām.

"Eiropa vairs nekontrolē bēgļu plūsmu. Iespējams, tas skan skarbi, taču to var nosaukt tikai par humanitāro katastrofu," — savu viedokli pauda Medvedevs.

ES robežkontroles aģentūras Frontex rīcībā esošie dati liecina, ka 2015. gadā Eiropas Savienībā ieradušies 1,8 miljoni migrantu. Eiropas Komisija jau ir paziņojusi, ka pašreizējā migrācijas krīze ir lielākā kopš Otrā pasaules kara periodā piedzīvotās.

Ziņu lente
0