Pauls saņems sodu par ezera krasta sakārtošanu

© Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasКомпозитор Раймонд Паулс
Композитор Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Paula vasarnīca celta gleznainā Baltezera krastā – netālu no Rīgas. Jau vairākus gadus krasts pārpurvojas un apaug ar meldriem. Vietējie iedzīvotāji pūlas tīrīt krastu saviem spēkiem, taču varas iestādes to uzskata par iejaukšanos ekoloģiskajā sistēmā un administratīvu pārkāpumu, ziņo LTV.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Ādažu Uzņēmēju biedrības pārstāvis Uldis Štēbelis pastāstījis, ka to darīt ir aizliegts. "Faktiski visi ezeri ir aplikti ar likumiem un noteikumiem, kuri ierobežo gan tīrīšanu, gan sakopšanu", stāstīja Štebelis portālam lsm.lv.

"Baltezers aizaug, iet bojā. Man arī teica, ko mēs uztraucamies, pēc gadiem tas pārpurvosies, būs pļava, govis ganīsies, ezers varbūt izveidosies citur," – ir sašutis Raimonds Pauls.

Viņš nenoliedz, ka izsaucis tehniku un iztīrījis savu krastu. Iespējams, viņš ir pārkāpis milzumdaudz noteikumu un lēmumu, taču viņš pats ir norādījis, ka šo darbu veicis tikai tāpēc, ka mīl dabu. Jāpiebilst, ka maestro pārsteidz tas, kā pārbaudītāji izvēlas pārbaudāmos.

"Šie pārbaudītāji parasti ierodas pie inteliģentiem, kuriem nav miesassargu, tikko viņi parādās pie vasarnīcām, no kurām iznāk divi ar automātiem, tad tur viņi vairs nenāk nekad," – pastāstīja Pauls.

Paula vainu ir atzinis arī Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks. Viņš paskaidrojis, ka krastā "jebkura saimnieciskā darbība ir liegta". Valsts Vides dienestā norādīja, ka pirms jebkādiem sakopšanas darbiem ir jākonsultējas ar pašvaldību un vides pārvaldi.

Pagaidām gan van skaidrs, kā tiks sodīts maestro Raimonds Pauls. Tiesa, Baltezera iedzīvotājiem ir apnicis klanīties birokrātiem. Viņi vēlas ataicināt ierēdņus un ministriju pārstāvjus apciemot Baltezera krastus, parādīt patieso situāciju. Iespējams, izdosies kaut ko mainīt likumdošanā.

Ziņu lente
0