Vīzas iebraukšanai KF kļūs lētākas

© Sputnik / Alexey Danichev / Pāriet pie mediju bankasМузей-заповедник "Кижи"
Музей-заповедник Кижи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Federālā tūrisma aģentūra uzskata, ka šis lēmums ļaus palielināt tūristu plūsmu Krievijā par 40%.

RIGA, 2 mar — Sputnik. Krievijas Federālā tūrisma aģentūra (FTA) gatavojas vienkāršot vīzas saņemšanas procedūru iebraukšanai Krievijā. Izskanējis ierosinājums samazināt, piemēram, vienkārtējās vīzas cenu līdz 20-30 dolāriem un vienkāršot tās saņemšanu.

Vienkāršota vīzas saņemšanas procedūra ir viens no stratēģiskajiem lēmumiem ārvalstu tūrisma veicināšanai KF, — teikts iestādes vietnē.

Federālā Tūrisma aģentūra ierosina ieviest vienkārtējās elektroniskās vīzas ārvalstu pilsoņu iebraukšanai KF teritorijā uz laiku līdz 15 dienām. Rietumeiropas valstu pilsoņiem, iespējams, tiks izstrādāta bezvīzu tranzīta sistēma, kas dos iespēju uzturēties Krievijā 72 stundas.

Tūrisma operatori uzskata, ka vīzas cenai ir jākrītas. "Rossijskaja gazeta" citē federālās aģentūras vadītāja Oļega Safonova vārdus.

"Pašlaik vienkārtējā vīza iebraukšanai Krievijā maksā simt dolārus. Mūsuprāt, summa ir liela. Līdz ar to lielākā daļa ārzemnieku, kas gribētu apmeklēt mūsu valsti, ir spiesti no šīs domas atteikties. 20-30 dolāri būtu pieņemama cena," – uzskata Safonovs.

Oļegs Safonovs uzskata, ka šis lēmums ļaus par 40% palielināt tūristu plūsmu Krievijā.

Savukārt Krievijas Tūrisma operatoru asociācijas ārvalstu tūrisma komitejas viceprezidents Aleksandrs Kurnosovs norāda, ka pašreizējai vīzas cenai nav lielas nozīmes.

"Svarīgāk būtu atcelt vīzas vai vienkāršot vīzas noformēšanas procedūru. Liela nozīme būtu tā saucamajām elektroniskajām vīzām vai vīzām, kas tiek saņemtas lidostā, ostā vai autoostā, muitas kontroles punktos," – atzīmēja Kurnosovs.

Kā jau ziņojām, tūroperatori ir nosūtījuši vēstuli Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam, kurāu ierosina vienpusējā kārtībā vienkāršot ārzemnieku vīzu režīmu.

Elektroniskās vīzas ieviešana neapdraud drošību, jo tās noformēšanas ietvaros tiek veiktas visas nepieciešamās pārbaudes, norādīts FTA vietnē.

Iespēja saņemt elektroniskās vīzas jāsniedz valstīm, ko kurām ārvalstu tūrisma plūsma ir lielākā – Šengenas zonas valstis, ASV, Japāna, Lielbritānija, BRICS, ŠSO un EES valstis.

Ziņu lente
0