Baltijā gaidāma "Pavasara vētra"

© Sputnik / Oksana DzhadanВоеннослужащие блока НАТО
Военнослужащие блока НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācībās Igaunijas teritorijā piedalīsies gandrīz seši tūkstoši karavīru, no kuriem 1,5 tūkstoši – NATO dalībvalstu pārstāvji.

RĪGA, 2. mar — Sputnik. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīri piedalīsies mācībās Kevadtorm ("Pavasara vētra") Igaunijas teritorijā, ziņo aģentūra BNS.

2. maijā Igaunijā sāksies ikgadējās militārās mācības «Kevadtorm» («Pavasara vētra»). Militārajos manevros, kas ilgs līdz 20 maijam, piedalīsies gandrīz 6000 karavīru no vienpadsmit valstīm: Beļģijas, Lielbritānijas, Vācijas, Holandes, Kanādas, Lietuvas, ASV, Somijas, Zviedrijas un Latvijas.

No ārvalstīm mācībās piedalīsies vairāk nekā 1,5 tūkstoši karavīru. Manevru laikā viņi sadarbosies ar igauņiem un veidos nosacītā pretinieka vienības. Manevri norisināsies Veru, Tartu un Pelvas apriņķī.

Военные Латвии - Sputnik Latvija
Jaunā aizsardzības koncepcija: iekarot Latviju nebūs iespējams
Kā vienu no darbības prioritātēm Latvijas varas iestādes atkārtoti uzsver nepieciešamību nostiprināt valsts austrumu robežas. Valsts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs vizītes laikā Vašingtonā
paudis pateicību ASV valsts sekretāra vietniekam Entonijam Blinkenam par atbalstu drošības nostiprināšanā, ASV militāro spēku ilgstošo klātieni Latvijā un regulārām militārajām mācībām Baltijas valstu rajonā.

Rinkēvičs paziņojis, ka Latvija vēlas veikt "preventīvus pasākumus", nevis cīnīties ar sekām. Tāpec amerikāņu kareivji Baltijas valstīs uzturēsies tik ilgi, cik nepieciešams.

Savukārt ASV valsts departamenta pārstāvis paziņojis, ka ir gandarīts par Latvijas aizsardzībai atvēlēto līdzekļu apjomu, un uzslavējis par plāniem palielināt militārajām vajadzībām paredzēto budžetu līdz 2% IKP.

NATO valstu aizsardzības ministri apspriedē, kas šī gada februārī norisinājās Briselē, pieņēmuši lēmumu būtiski pastiprināt alianses militāro klātbūtni Austrumeiropā. Detalizētu lēmumu šajā jautājumā NATO pieņems samitā, kas notiks Varšavā 8 — 9. jūlijā.

Ziņu lente
0