Ģimenes ārsti prognozē Latvijas veselības aprūpes sistēmas krahu

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasВрач проводит ультразвуковое исследование в кабинете УЗИ
Врач проводит ультразвуковое исследование в кабинете УЗИ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģimenes ārsti stāsta, ka cilvēki nevar atļauties nopirkt zāles un spiesti izstāvēt milzumgarās rindas, lai nokļūtu pie ārsta.

RĪGA, 29. feb — Sputnik. Veselības aprūpes sistēma Latvijā ir gandrīz bankrotējusi, Latvijas televīzijas pārraidē pastāstīja  Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidents Pauls Princis.

Asociācijas vadītājs atzīmēja veselības aizsardzības sistēmas neefektivitāti: cilvēki nevar atļauties nopirkt nepieciešamās zāles, un bezgalīgās rindas neļauj valsts iedzīvotājiem saņemt kvalitatīvus medicīniskos pakalpojumus, kad tas nepieciešams.

Pašu P.Princi interesē, kāds ir ministra viedoklis par radušos situāciju – vai viņš atzīst, ka pašlaik valsts veselības aprūpes sistēma ir bankrotējusi un kopumā ir neefektīva.
Pēc asociācijas prezidenta domām, tās ir nepietiekama finansējuma sekas.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidents vaicā, vai veselības aizsardzības ministrs domā par sabiedrību un mediķiem, vai tomēr par budžetu. Ja viņam rūp tikai budžets, Latvijai tāds ministrs nav vajadzīgs, uzskata Pauls Princis.

Jau ziņojām, ka Veselības aizsardzības ministrija ir parakstījusi līgumu tikai ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju. Latvijas Ģimenes ārstu asociācija dokumenta parakstīšanu boikotēja.

Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis jau ir atzinis, ka veselības aprūpes sistēmai nav nepieciešamo līdzekļu, taču Veselības aizsardzības ministrijas plāni ieviest prioritāro pacientu pierakstu ir krīzes apstākļu risinājums, veselības ministra Belēviča centieni atbalstīt cilvēkus, kam nepieciešama neatliekamā palīdzība.

Ziņu lente
0