Valsts policija brīdina par krāpniecisku WhatsApp loteriju

© Foto : Valsts policijaПолицейский Латвии
Полицейский Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstamas mobilās lietojumprogrammas un Latvijas elektronisko sakaru līdzekļu operatoru vārdā lietotājiem tiek piedāvāta iespēja iegūt vērtīgas balvas. Krāpnieki automātiski noņēma abonenta maksu no lietotāju kontiem.

RĪGA, 26.feb — Sputnik. Krāpnieki ir noorganizējuši viltus loteriju, kuras darbībai tiek izmantots WhatsApp mesendžers un Latvijā pazīstamu sakaru līdzekļu operatoru pakalpojumi, informē Latvijas Valsts policija.

Krāpnieciskā loterija notiek vietnē www.supergifts4u.xyz. Tiesībsargi vērš uzmanību, ka vietnes saturā ir daudz kļūdu un, iespējams, tā izveidota, izmantojot automātisko tulkotāju. Loterijas dalībniekiem, pareizi atbildot uz vairākiem jautājumiem, tiek piedāvāta iespēja "laimēt" dažādas vērtīgas balvas.

Lai piedalītos loterijā, lietotājam ir jāpiekrīt dažādiem nosacījumiem, piemēram, iknedēļas  abonenta noformēšanai. Abonenta maksu krāpnieki iekasē, nepaziņojot par to loterijas dalībniekam.

Sakarā ar krāpšanas mēģinājumiem uzsākta pārbaude. Valsts policija aicina iedzīvotājus neuzticēties aizdomīgām interneta vietnēm, pievērst uzmanību to valodai, saturam un iespējamiem nosacījumiem, kā arī nekādā gadījumā nesniegt krāpniekiem savus personas datus.

Ziņu lente
0