Video

Lāpu gājiens Tallinā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par godu Igaunijas neatkarības 98. gadadienai Tallinas centrā notika lāpu gājiens, kurā piedalījās vairāk nekā 2500 cilvēki – nacionālistisko grupu pārstāvji. Gājienā piedalījās arī jaunatnes apvienību pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Somijas un Zviedrijas.

Igaunijas Konservatīvās Tautas partijas (EKRE) Jaunatnes apvienība "Zilā atmoda" trešdien Tallinas centrā sarīkoja lāpu gājienu par godu Igaunijas neatkarības 98. gadadienai. Tajā bija  aicināti piedalīties "visi patrioti, neatkarīgi no politiskajiem uzskatiem," ziņo laikraksts Postimees.

Aktīvisti gāja ar plakātiem "Par Igauniju!" un triju Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogiem.  Lāpu gājiens sākās Brīvības laukumā Tallinas centrā, pēc tam pa vecpilsētas ieliņām visi atgriezās pie Atbrīvošanās kara dalībniekiem veltītā pieminekļa.

Gājienā piedalījās arī ārvalstu viesi — nacionālistisko jaunatnes kustību pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Somijas un Zviedrijas. Šādi gājieni jau daudzus gadus notiek Latvijā, Lietuvā un Polijā.

Par Igaunijas Republikas dzimšanas dienu tiek uzskatīts 1918.gada 24. februāris, kad Igaunijas glābšanas komiteja manifestā proklamēja neatkarīgu un demokrātisku republiku.

Ziņu lente
0